Leerkrachten in Zwolle missen de kinderen

Foto van auteur

Foto: Hennie Vrielink

Zwolle – Aanstaande dinsdag wordt door de Zwolse onderwijsminister Arie Slob bekendgemaakt of de scholen al dan niet dicht blijven na 6 april.

Inmiddels zijn de kinderen vanaf 16 maart thuis en doen de onderwijzers er alles aan zodat hun leerlingen thuis toch aan hun schooltaken kunnen werken om geen achterstand op te lopen. Ouders worden gestimuleerd een handje mee te helpen. De klaslokalen staan leeg en de schooldeuren zijn op slot. Op enkele kinderen na maakt het schoolplein een verlaten indruk.

De leerkrachten van basisschool De Zuidster in de wijk Gerenlanden in Zwolle-Zuid missen hun kinderen. Bij de ingang van de school maken ze dat met grote letters op het raam zichtbaar: “Lieve kinderen en ouders. Wij missen jullie. Blijf gezond.” Als de schoolkinderen met hun ouders langs hun school lopen om een frisse neus te halen of om even te rennen op het middenveldje in de wijk, vragen ze zich af hoe lang dit nog moet duren. De kans is groot dat de scholen ook na 6 april gesloten blijven tot en met de meivakantie. Onderwijs op afstand is toch wat anders dan samen met groepsgenootjes in de klas met de juf of meester.

Foto 1
Leerkrachten in Zwolle missen de kinderen - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink