Zwolse Anita Valen fietst Olympische wegwedstrijd

Foto van auteur

Zwolle / Beijing – De 39-jarige in Zwolle wonende Noorse Anita Valen zal zondagochtend acht uur Nederlands tijd van start gaan bij de wegwedstrijd wielrennen voor vrouwen tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Anita is de enige vrouw in de Olympische ploeg van Noorwegen. Ze heeft in de aanloop naar de Spelen volop getraind in en rond haar woonplaats Zwolle (zie foto).

Anita is een van de ervaren krachten van het Nederlands team Flexpoint en heeft veel overwinningen op haar naam staan. Tijdens de Olympische Spelen in Seoul in 1988 raakte Anita geblesseerd. Ze heeft een bronzen medaille van de wereldkampioenschappen in 2004 en is dertienvoudig Noors kampioen. Dit jaar heeft ze die titel opnieuw behaald. Voor haar is het de laatste kans op een Olympische medaille. Na Beijing en de komende WK-wielrennen wil ze stoppen met wielrennen. Anita woont in Zwolle en is getrouwd met de voormalig wielrenner Gerrit de Vries. Gerrit heeft in 1986 de wereldtitel gewonnen in de ploegentijdrit. Namens Nederland nam hij in 1988 deel aan de Olympische Spelen van Seoul. Gerrit is als coach, masseur en materiaalman erg betrokken bij de prestaties van Anita. Hij is in Nederland gebleven om de kinderen van Anita op te vangen.

Lang hoeven Gerrit en Anita elkaar niet te missen. Anita blijft zelf zo kort mogelijk in Beijing. Ook vanwege de slechte lucht wil ze na haar wedstrijd binnen een week weer terug zijn in Zwolle.

De Olympische wegwedstrijd wielrennen is te volgen via de website en televisie vanaf 08.00 uur. In Beijing begint de wedstrijd dan om 14.00 uur plaatselijke tijd.

Kijk ook op:
* Anita’s Wielerploeg Flexpoint: http://www.teamflexpoint.nl

* Anita’s eigen website: http://www.anitavalen.com/

* Interview met Anita Valen (Nederlands Dagblad): http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=119148

* Live-beelden van de Olympische Spelen in Beijing: http://os2008.nos.nl/index/live

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)