Man pikt aanwijzing Stadswacht niet

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 9 augustus werd in de Diezerstraat een 46-jarige man uit Strijen aangehouden voor eenvoudige mishandeling van een Stadswacht. De Stadswacht had even daarvoor de echtgenote van de man aangesproken, omdat zij met een hond voor een winkel stond terwijl honden verboden zijn in de Diezerstraat.

Toen de Stadswacht even later de vrouw samen met haar man opnieuw zag lopen met de hond sprak hij de man aan. Dit liep uit op een woordenwisseling waarbij de man uiteindelijk de hand van de Stadswacht vastpakte en zijn vinger achterover boog. Volgens zijn eigen zeggen deed hij dit omdat de Stadswacht hem in de borst prikte. De Stadswacht verklaarde dat hij de man de kortste weg wees om de Diezerstraat te verlaten. De Stadswacht heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij deed aangifte van mishandeling. De verdachte is na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Man pikt aanwijzing Stadswacht niet”

 1. Bromsnor is er niets bij………
  Allemaal WEZO klanten, die JOU moeten vertellen wat je moet doen !!
  Kunnen van mij ook een tik verwachten…..DOMBO’s ;D

 2. Oh oh, wat een helden hier. Waarom gaan een aantal totaal voorbij aan het feit dat die hond daar niet toegestaan was?

  Alsof de uitstraling van een stadswacht ineens goed kan praten dat je regels overtreedt en handtastelijk wordt. Ik snap het aangekaarte ‘uitstralingsprobleem’ van de stadswacht wel, maar dat doet niks af aan de regelgeving. En met een beetje respect voor medemensen zou ook niks mis zijn.

 3. Hierin deel ik ook de mening van Wilbert,
  dat is hun taak en dat heb je op te volgen!
  En anders ook de consequenties als een grote vent dragen en
  niet piepen ;D

 4. Mensen zeik toch niet eens zo over die stadswachten! Wat is er mis mee, dat ze mensen op de regels wijzen?

  Als een agent het doet en er direct een bekeuring voor uitschrijft is het ook niet goed! Dan is het weer:”Ze kunnen toch eerst een waarschuwing geven?!?”

 5. Op de een of andere manier wordt er niet geluisterd.
  Hier in het winkelcentrum lopen op woensdagochtend stadwachten om mensen te vertellen dat ze moeten lopen.
  Mensen fietsen gewoon door zonder op of om te kijken.
  Ik snap dat niet hoor, het is toch een voetgangersgebied.
  En ja ik weet het het is een heel eind lopen van de ene naar de andere kant :'(

 6. Precies Gretha, de spijker op zijn kop!
  De stadswachten doen enkel hun werk.
  Verwijzingen naar nivo of werkvoorzieningen zegt heel veel over degenen die dat melden.

  Het gaat hier om respect.

  Bovenstaand nieuwsbericht / incident is helaas een voorbeeld van hoe onze maatschappij de laatste jaren zo aan het verharden is.

 7. Plantje, al heb ik een allergie voor het strikt toepassen van regels, ik vind de waarschuwing van eenstadswacht een sympathieke manier om regels toe te passen. alweer met je eens dus 🙂

 8. Ik vind de mensen van de Rova anders erg sympathiek. De functie van stadswacht is wat mij betreft alleen maar verspild geld. Dit geld kan beter besteed worden aan echte agenten met een betere opleiding, echte “macht”. Ik heb vaak gehoord dat veel stadswachten vroeger niet van die lieverdjes waren, geen idee of dat zo is. O en honden in de stad niks mis mee zolang je de stront ook even opruimt.

 9. Het diezerstraatbeleid: Honden mogen niet, fietsen mag niet, maar allerhande bestelbussen en vrachtwagens, zeer irritante straatverkopers & straatartiesten mogen wel.

  De eerste stadwacht die mij al fietsend aanhoud kan een flinke uitbrander van me verwachten.

  Zwolle = wanbeleid

 10. Ach, het is al eerder gezegd: wees BLIJ als een stadswacht je nog even op de gestelde regels wijst.

  Ik ben een keer door een mevrouw agent getrakteerd op een boete wegens fietsen in de Diezerstraat. Een argument voor de controle was dat winkeliers hadden geklaagd. Er werd namelijk hard gefietst; levensgevaarlijk enzo. Let wel: ik had op dat moment 3,5 km/h op de teller toen ik reed!
  Ik wou dat ik op dat moment een stadswacht had getroffen in plaats van die agente. Had ik een waarschuwing gehad in plaats van een boete (terecht overigens) met redenen die op mij niet van toepassing waren (en ook nog eens de opmerking kreeg dat ze me ook al had zien fietsen op de Melkmarkt waar het niet mocht…. right… dat was voor de Halfords…. daar mogen zelfs auto’s rijden)

Reacties zijn gesloten.