Wegwerkzaamheden Klipperweg van start

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 19 augustus wordt gewerkt aan de Klipperweg tussen de Hasselterweg en de Weidesteenlaan. Het verkeer kan niet gebruik maken van de zuidelijke weghelft en wordt over de noordelijke weghelft geleid. De werkzaamheden op deze weghelft duren naar verwachting tot het einde van het jaar.

De Klipperweg wordt verbreed naar twee maal twee rijstroken en zal in de toekomst onderdeel worden van de Westenholterallee. Naar verwachting zal de Westenholterallee in zijn geheel eind 2009 gereed komen. Deze verbrede weg zal zorgen voor een betere doorstroming voor verkeer van en naar Westenholte, Stadshagen en de gemeente Zwartewaterland. Tegelijkertijd met de werkzaamheden zal in een zijstraat van de Klipperweg, in de Branderweg en Punterweg riolering worden aangelegd. Alle bedrijven blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Aan de noordzijde van de Klipperweg wordt een geluidscherm aangelegd om geluidoverlast van verkeer voor bewoners van Westenholte tegen te gaan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Wegwerkzaamheden Klipperweg van start”

  1. Dat stukje wat ze momenteel gaan aanpakken is toch al 2×2? Misschien gaan ze het wegdek vervangen en die gekke bocht eruit halen. Het is volgens mij de bedoeling om straks al het verkeer wat nu via de Blaloweg gaat richting A28 via de Westenholterallee te laten gaan. Wat nou exact het voordeel hiervan is, snap ik niet helemaal, maar misschien verwachten ze dat de ontwikkelingen op Voorsterpoort teveel verkeer opleveren om samen met het doorgaande verkeer afgewikkeld te worden.

  2. Volgens mij is dat inderdaad de gedachte… Je kan dan vanaf de kruising met de fietsbrug volgens mij zonder verkeerslichten doorrijden tot aan de verkeerslichten die zo ongeveer op het oude terrein van Scania staan. (Of er moeten bij de aansluiting met de weidesteenlaan nog verkeerslichten komen…)

Reacties zijn gesloten.