Lev steunt actie tegen ‘lawaai-klagers’

Foto van auteur

Zwolle – Lev-06 steunt het initiatief van Mark Huisman en Edwin Rietberg om via Hyves tegenwicht te bieden aan klagers over geluid. Lev heeft haar leden opgeroepen om zich aan te sluiten bij de vriendengroep tegenzeikerdszwolle.hyves.nl

Lev vindt nieuwe festivals als Citymoves een aanwinst voor de stad. Veel mensen genieten van de muziek en de gemoedelijke sfeer. Lev verwacht dat een herkenbare aankondiging van evenementen, bijvoorbeeld via de Wijzer in de Peperbus, het aantal klagende Zwollenaren vermindert. Wie vooraf weet wat er gebeurt in de stad, is minder snel geïrriteerd. De gemeente kan via een decibellenradar op internet burgers informeren over de actuele situatie. De steun van Lev-06 aan Mark en Edwin is niet vreemd; de politieke vereniging pleitte in haar verkiezingsprogramma van 2006 al voor minder beperkende geluidsnormen.

30 gedachten over “Lev steunt actie tegen ‘lawaai-klagers’”

 1. mooie partij die lev… Wat mij trouwens opvalt is dat er rond weezenlanden park zelf nooit duidelijk aangegeven wordt wat er het komende weekend te doen is. Zie ik ze druk weer eens iets opbouwen maar weet nooit wat er dan het weekend gaat gebeuren… moet ik dat hier weer in de kalender opzoeken 😉

 2. Dus als je hinder ondervind van geluidsoverlast ben je volgens Lev een zeikerd, en wordt je publiekelijk tegen de schandpaal gezet.
  Wat een fijne sociale partij.

 3. Bestaat die politieke beweging Lev nog steeds?????????? Dat is toch dat partijtje dat vindt dat Zwolle meer moet BRUISEN?????????
  Nu -ik krijg van dit soort partijtjes alleen maar HOOFDPIJN!!!!!!!!!!!

 4. partij van de Bruistablet, als je daar al hoofdpijn van krijgt, dan vraag ik me af in hoeverre je gezondheid te wensen over laat. Overigens, je vinger blijft haken als die op de ? of ! drukt….

 5. Laten we eerlijk zijn, na tal van krachttermen als ’teringherrie’, ‘rotjongeren’, ‘hels kabaal’ e.d. is er een tegenwerping die als krachtterm aangemerkt kan worden vanuit de niet klagers. Houdt er zelf ook niet van, maar eerlijk is eerlijk, het woord ‘zeikerds’ is een net zo interpretabel begrip als de vele krachttermen die de klagers gebruiken om hun punt kracht bij te zetten.
  Beide kanten doen het, dus niemand valt wat te verwijten……klaar

 6. Belachelijk hoe of Lev-06 nu probeert stemmen en aanhangers te krijgen op deze manier .Ik ben het er wel mee eens dat mensen niet zo moeten zeuren als er een keer een concert of iets dergelijks is zo vaak gebeurt dat niet .Maar dat nou een politieke partij die voorheen niks kon bereiken probeert de jongeren die tegen de zeurders zijn achter zich te krijgen vind ik droevig .Als Lev-06 wat wil bereiken moet je met een goed prograamma komen .

 7. Inderdaad wel een heel trage reactie, als ze dit vinden hadden ze ook een week eerder zelf het initiatief kunnen nemen. Maar veel zal het wel niet uithalen: “Lev heeft haar leden opgeroepen”. Hoeveel zijn dat er? Twee, drie? ;D

 8. Lev06, laat me niet lachen. Wie zijn stem aan dat soort personen gunt, is het stemrecht niet waard. Wanhopig persbericht om een beetje in de belangstelling te blijven.

 9. Antoine, ik moet nogal lachen om jouw kortzichtige reactie. Wanneer een partij, die ervoor staat dat Zwolle cultureel meer op de kaart gezet wordt, zich positief opstelt tegenover een festival, ligt dat geheel in het verlengde van hun programma. Dat is geen belangstelling trekken, dat is zich hardmaken voor datgene wat ze uitdragen. Zouden meer politieke partijen eens moeten doen, dioen wat ze zeggen. Ik steun het van harte.
  Je hebt het overigens over soort mensen en het niet waard zijn van stemrecht. Komt me alles behalve democratisch over, vraag me dan af of jij het wel waard bent om in een democratie te leven….

 10. Dat ben ik zeker ghehe, vrijheid van meningsuiting he. Zeker een kort lontje of ben je Sibrandt zelf. Goed bedoelt hoor allemaal, maar er komt natuurlijk nooit wat van terecht. Zo’n partij hoort niet in de raad. Kijk naar Swollwacht, Plaatselijk Belang Zwolle, dat soort partijen hebben toch geen invloed!

 11. Haha, nee hoor, ik heet Rogier. Kort lontje? Is dat populistisch bedoeld? Het raakt namelijk kant nog wal….
  En inderdaad je slaat de spijker op zijn kop ‘vrijheid van meningsuiting’, maar gun dat dan ook aan Lev-06 en haar stemmers…..je gaf er namelijk behoorlijk blijk van dat je dat niet deed.
  Over de invloed valt te twisten, om hen meer invloed te laten krijgen, kunnen we erop stemmen…..Persoonlijk vind ik dat er niets in de raadszaal hoort, maar veel in de raadszaal kan…..

 12. Nee hoor iedereen mag stemmen waar ‘ie op wil stemmen, maar bedenk je wel, heeft het enige kans van slagen. Mijn mening over dat Lev06: je kunt nog beter op die partij van die gekke Willem stemmen!

 13. Antoine, ondanks dat ik wel LEF heb stem ik er niet op. Ieder zijn eigen mening. Zelf zal ik bv nooit op partijen die zich baseren op het geloof omdat deze automatisch andere mensen uitsluiten. (Ook al probeert m,en dat op een onhandige manier te ontkennen: Bijvoorbeeld CU en homo’s).

 14. Van de gekke
  Eigenlijk is het van de gekken dan wij ons hierover druk moeten maken.

  We zijn een hoofdstad, dus waarom geeft de gemeente als enige (hoofd)stad zoveel gehoor aan de klagers.

  De stad gaat eindelijk de goede kant op. Ik weet nog goed een aantal jaar terug toen het geluidsniveau bij Bevrijdingsfestival en Straatfestival zo laag stond dat er duizenden klachten kwamen en dat zelfs artiesten niet meer naar Zwolle wouden komen.

  Hebben we dit allemaal over voor 10/20 mensen die een dag last hebben?? Ze mogen blij zijn dat Zwolle al zoveel rekening met ze houd (aantal DB, eindtijd van festival, niet te vaak)

  Ik zeg: Je bent een hoofdstad, gedraag je daar dan ook na.

 15. kortzichtig
  Wie niet de zelfde mening heeft dan ene Ghehe -is KORTZICHTIG …..
  En dan maar lopen brullen dat iedereen zijn/haar eigen mening mag hebben ….
  Jà – mijn vinger blijft achter de puntjes hangen ………………………
  Heeft jouw vinger zelf kennelijk ook last van……….

 16. Haha Partij van de bruistablet, die bleef bij mij ook hangen idd. beetje dom van me, haha.
  Maar, ik vind een andere mening zeker niet per definitie kortzichtig. Een criterium daarvoor vind ik wanneer een mening niet beargumenteerd wordt, maar waarin toch duidelijke conclusies te vinden zijn. Zo zie ik hier en daar wel eens iets kortzichtigs voorbijkomen en ongetwijfeld zal ik ook wel eens kortzichtig zijn in mijn mening. Wanneer ik een mening kortzichtig vind, hoeft het niet zo te wezen dat die persoon in kwestie kortzichtig is.

 17. Waar een stad, dorps in kan zijn .
  Is het niet een beetje overdreven,deze stampij allemaal.
  Het komt op mij over,dat diegene wie hierop door blijven jammeren,
  mensen zijn die bij gebrek aan aandacht en hobby”s doorslaan.
  Sneu hoor,zo wordt Zwolle nooit een groote stad.

 18. Startschot
  Allereerst is de benaming “bruisend” wel van toepassing op zwolle als je ziet vanuit welke diverse invalshoeken en met welke energie dit onderwerp wordt aangesneden op de stadseigen web-log.
  Deze kwestie wakkert diverse gedachtengangen aan in mij, de interpretaties spelen hier uiteraard een grote rol. Opmerkelijk vind ik de bewering van Duco dat een stad groot wordt door vooral niets te bespreken wat betreft het rijlen en zeilen van de desbetreffende stad, laat staan de burgers die o.a. op interent hun betrokkenheid tonen. Mocht dit wel HET kenmerk van een grote stad zijn dan heb ik aan dat soort habitats een broertje dood.
  Mijn visie op deze situatie gaat wat verder dan meningsverschillen betreffende decibellen, ik zie het als metafoor voor de huidige context waarin Nederland zich manifesteert.

  Intolerant, egoistisch en wat betreft sociologie is er nog een hoop te leren, ik houd wel van jullie, en jullie van mij maar we verloochenen onze aandacht te richten op hetgeen het eigen leven veraangenaamd. Ik geloof niet in belemmeren van anderen vanwege de eigen veronderstellingen, ik geloof ik neuzelen in nieuwe zaken (lees: uitdagingen met als gevolg ervaring).

  Om een lang verhaal kort te maken: ervaar dingen niet als negatief wanneer je niet zelf het beoordelingformulier hebt gecreeerd.

 19. Ben potverdorie al mijn hele leven verslaafd aan vuurwerk dat ik maar 2 uur in het jaar mag afsteken.
  Maar door dit fantastische stel kan ik mooi het hele jaar mijn vuurwerk voor hun deur afsteken want ze storen zich er toch niet aan. ;D

 20. Mooie woorden Philip:

  Intolerant, egoistisch en wat betreft sociologie is er nog een hoop te leren, ik houd wel van jullie, en jullie van mij maar we verloochenen onze aandacht te richten op hetgeen het eigen leven veraangenaamd. Ik geloof niet in belemmeren van anderen vanwege de eigen veronderstellingen, ik geloof ik neuzelen in nieuwe zaken (lees: uitdagingen met als gevolg ervaring). Ervaar dingen niet als negatief wanneer je niet zelf het beoordelingformulier hebt gecreeerd.

  Interessant ook “Cyberflex”…. Is dit je filosofie van die club?

 21. Wat afschuwelijk altijd weer ziek te worden van al die herrie,
  en zulke agressie op wekkende, waarvoor men zich niet kan afsluiten, maar dagenlang niet kan fucntioneren.
  Wat een schade voor de maatschappij, en voor mijn gezin!
  Waar is respect voor de zwakkere?

 22. Wat afschuwelijk om weer ziek te worden van al dat geklaag. Zulk agressie opwekkend geklaag, waarvoor men zich niet kan afsluiten, maar dagenlang niet kan functioneren.
  Wat een schade voor de maatschappij, en voor mijn omgeving, waar is de tolerantie van je naaste?

Reacties zijn gesloten.