Protest tegen verhuizing naar noodlokalen

Foto van auteur

Zwolle – Op initiatief van leerlingen Quinten Akkerman en Thom Kooke protesteerden leerlingen van basisschool Oosterenk woensdagmorgen bij de noodlokalen aan de Willem Barentszstraat in de wijk Wipstrik. Onder het oog van wethouder M. Knol protesteerden de leerlingen tegen hun ‘verbanning’ naar de noodlokalen.

De leerlingen hadden gehoopt na zeven basisschooljaren op hun school Oosterenk, het nieuwe jaar de oudste groep op hun school te zijn, maar dat liep anders. Ze moesten verhuizen naar de lokalen bij De Twijn waardoor ze nu de jongste leerlingen zijn geworden. Wethouder Knol zegt niets te kunnen betekenen voor de leerlingen, maar zal ze op de hoogte houden over eventuele nieuwe ontwikkelingen. Hij ontving van de actievoerders een stapel handtekeningen. Bij het protest was ook een camerateam van SBS Hart van Nederland aanwezig.

11 gedachten over “Protest tegen verhuizing naar noodlokalen”

 1. Tuurlijk de campingzender was terplekke, had er niet ergens anders een hond een manke poot? Een evenwichtige reportage of alleen de protesten? Natuurlijk ook in de Televaag vandaag.

  Begrijp me goed, misschien is dit hele verhaal wel terecht. Kan er niet over meepraten, maar als die vage gasten erbij betrokken zijn :'(

 2. Waarom zetten ze dan geen andere groep in de noodlokalen? Groep 6 ofzo. Ik snap best dat de leerlingen uit groep 8 graag voor een jaar de oudsten willen zijn. Er ligt dus een taak bij de school zelf om dit in goed overleg met de ouders op te lossen.

 3. Hart van NL
  Dick, volledig met je eens….heb van dichtbij meegamaakt hoe Hart van NL de zaak heel graag van een kant belicht….brengt de zaak hierboven slechts in discrediet.

 4. sbs
  deze zender komt tenminste wel in actie
  is niet normaal dat kinderen in barakken worden gestopt
  in s-hagen worden ze zelfs op gestapelt
  zo krijgen de kinderen nooit goed les denk aan geluid ventielatie

 5. leuke zender, heb er niet zoveel medelijden mee eigenlijk. Heb zelf lang in dit soort barakken les gehad en het interesseerde me persoonlijk geen malle moer, ook niet toen ik door de vloer van een 6 jaar oud noodlokaal zakte. Dat gebeurde namelijk over in die plaats (Hardenberg) 15 jaar terug. Nooit een klaaggeluid over gehoord. Totdat onze middelbare school, die al 20 jaar uit aan elkaar gespijkerde barakken bestond echt begon te lekken en weg te rotten. Toen is er wat gebeurd. Ik begrijp persoonlijk niet waarom dit heel alstig zou moeten zijn, een mens, en ook een kind, kan best wat hebben hoor…. 😉
  Maar ja, dat dan weer wel, mocht het initiatief werkelijk bij de kinderen vandaan komen, is het wel een teken dat ze nadenken over dingen. Wel een goed punt denk ik.

 6. @ leuke zender, als je het nou goed gelezen had, dan wist je dat die kinderen zich helemaal niet verzetten tegen de barakken, maar tegen de plek van de barakken.

Reacties zijn gesloten.