Keolis heeft vanaf dinsdag aangepaste coronadienstregeling

Foto van auteur

Foto: Gerrit-Jan Mondria

Zwolle – Keolis past vanaf dinsdag 14 april haar dienstregeling van onder meer Syntus Overijssel opnieuw aan. Er gaat dan een speciale coronadienstregeling in.

Het uitgangspunt van de nieuwe dienstregeling is om vitale beroepsgroepen en reizigers die afhankelijk zijn van het OV tijdens de coronacrisis naar hun bestemming te kunnen blijven brengen, zo meldt Keolis.

Tot nu toe werd in deze reisgebieden gereden met bestaande dienstregelingen en werden losse ritten ingezet, naar aanleiding van de behoefte van de reizigers die in deze gebieden nog van het OV gebruikmaken.

Omdat de landelijke maatregelen langer aanhouden, is Keolis de afgelopen periode in overleg met haar opdrachtgevers bezig geweest met het opstellen van een geheel nieuwe dienstregeling die beter past bij de huidige situatie.

De ritten zijn beter verspreid over de hele dag, aldus Keolis, en er wordt rekening gehouden met belangrijke bestemmingen in het reisgebied en de 1,5 meter-afstand-maatregel.

Houd rekening met gewijzigde vertrektijden en andere frequenties. Geadviseerd wordt je reis maximaal 1 uur van tevoren te plannen via de Keolis reisplanner of 9292.nl.

De aangepaste dienstregeling is ten minste geldig t/m 9 mei 2020. Keolis Blauwnet-treinen rijden nog altijd volgens de gebruikelijke dienstregeling.