Het weer: Hele dag zon en een forse wind

Foto van auteur

Mozartlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag ligt Zwolle van de ochtend tot de avond in de volle zon. De lucht is azuurblauw zonder een wolkje. Ook vliegtuigstrepen ontbreken, niet alleen doordat er nog maar weinig wordt gevlogen, maar ook omdat de lucht erg droog is.

De temperatuur loopt op van 5 graden ’s morgens vroeg naar 19 of 20 graden in de middag. De zon heeft al veel kracht en zit je ’s middags ergens uit de wind, dan voelt het veel warmer aan. De wind is wel een factor van betekenis. Hij neemt toe van kracht 3 in de ochtend tot kracht 4, misschien zelfs even 5 halverwege de middag. Dat is een matige tot vrij krachtige wind en hij komt uit oostelijke richting.

Dankzij een hogedrukgebied genaamd Odilo, dat vrijwel stationair boven het westen van Scandinavië ligt, blijft de huidige weersituatie de komende dagen bestaan. Tot het eind van de week schijnt de zon ongehinderd, want in de droge lucht wordt geen bewolking aangevoerd. De kans op regen is nihil.

De oostenwind is tot en met woensdag fors, windkracht 4 tot incidenteel 5 in de loop van de middag. De middagtemperatuur kruipt vanaf dinsdag boven de 20 graden uit. De nachten verlopen helder, zonder kans op nachtvorst.