Nederlandse Spoorwegen: ‘Blijf thuis op Koningsdag’

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De meivakantie staat voor de deur en maandag is het Woningsdag in plaats van Koningsdag. De Nederlandse Spoorwegen vraagt desondanks om dan ook alleen met de trein te trein te reizen als het absoluut noodzakelijk is.

Sinds 21 maart rijdt NS de speciale basisdienstregeling voor reizigers die echt afhankelijk zijn van de trein, zoals mensen in vitale beroepen. Dat ging de afgelopen weken over het algemeen goed. Maar de NS blijft de medewerking van al hun reizigers nodig hebben. Alleen dan kunnen ze ervoor zorgen dat reizigers veilig kunnen reizen en medewerkers in de trein en het station veilig hun werk kunnen doen. Ook benadrukt de NS nogmaals dat het van belang is dat de mensen die toch moeten reizen anderhalve meter afstand van elkaar houden.

“Reis dus ook op Koningsdag en in de meivakantie alleen met de trein als dat echt nodig is,” zegt Tjalling Smit, directeur Commercie en Ontwikkeling. “We hebben te maken met een zeer uitzonderlijke situatie en vragen hiervoor je begrip. Wij wensen iedereen ondanks deze maatregelen een goede reis.”