Het weer: Veel zon, ook wolken en ‘s middags warm

Foto van auteur

Eekwal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag wordt het rood-wit-blauw in Zwolle beschenen door de oranjezon. Na een frisse start met ongeveer 4 graden gaat het kwik omhoog naar een warme 23 graden in de middag. Ook de wind werkt mee: die komt uit het zuiden tot westen en is zwak tot matig.

Een prima Koningshuisdag, Koningbinnendag of Willem-Alex-Andersdag. Behalve zon is er af en toe wat bewolking te zien boven de stad, maar daar valt geen regen uit. In de nacht naar dinsdag komt er steeds meer bewolking hierheen. Dinsdag overdag is dat zo’n dik pakket, dat de zon het bijzonder moeilijk krijgt.

De regenkans neemt in de loop van dinsdag toe. Dat komt door een storing die over het land trekt, iets wat al weken niet meer is gebeurd. Dat levert veel bewolking en buiige regen op. De grootste kans op neerslag dinsdagmiddag en -avond.

De maximumtemperatuur komt flink lager uit. We belanden op een niveau dat normaal is voor eind april: 15 à 16 graden. Bij de passage van de storing is er niet veel wind.

Ook na dinsdag wordt boven de stad veel grijsheid verwacht, waar geregeld een bui tussen zit. De temperatuur komt waarschijnlijk niet boven de 16 graden. Het lijkt tot en met vrijdag een beetje herfst. Gelukkig zonder de wind, want die is slechts zwak tot matig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)