Het weer: Warm voorjaarsweer

Foto van auteur

Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is het vrij zonnig in Zwolle en het wordt warm. Na een ochtend met een minimumtemperatuur van ongeveer 5 graden, stijgt het kwik ‘s middags naar 20 graden.

De zon doet goed mee, maar de zonnestraling wordt iets getemperd door sluierbewolking. Regen valt daar niet uit. We hebben aanvoer van warme lucht uit Zuid-Frankrijk. Later op de dag komt volgens berekeningen ook Saharastof boven onze omgeving aan. Deze blijft dinsdag op hoogte zweven en komt nog niet naar beneden. Mogelijk zorgt het voor extra krachtige oranje hemeltinten tijdens zonsondergang en zonsopkomst.

Woensdag is er meer bewolking doordat een zwak front overtrekt. De zon straalt er nog slechts flauwtjes doorheen, vooral in de middag. Er is kans op een buitje en in de regendruppels kan het Saharastof dan wel de grond bereiken. En je auto. De kans op een bui lijkt rond het middaguur het grootst. Maar ook in de ochtend en avond kan geen droogheidsgarantie worden verstrekt. De wind draait naar westelijke richtingen. De maximumtemperatuur is ongeveer 18 graden.

Ook donderdag is een enkel buitje mogelijk. Op Goede Vrijdag overheerst vermoedelijk de bewolking, de rest van het paasweekeinde ziet er goed uit. Het is waarschijnlijk droog met veel zon. Een middagtemperatuur van ongeveer 15 graden.