Georganiseerd sporten in de buitenlucht mag weer voor kinderen tot en met 12 jaar

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Goed nieuws voor de jeugd. Er mag sinds woensdag weer gesport worden. Vorige week heeft het kabinet nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangekondigd, met aandacht voor de sport.

SportService Zwolle neemt de maatregelen serieus en doet er alles aan om de Zwolse inwoners, het onderwijs, sportverenigingen en sportaanbieders te helpen met het volgen van deze nieuwe maatregelen. “We zijn er voor sportend Zwolle. Als er vragen zijn, beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig te sporten”, zegt Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder van SportService Zwolle.

De op 21 april afgekondigde maatregelen stellen dat kinderen tot en met 12 jaar vanaf woensdag 29 april weer in de buitenlucht mogen sporten. In georganiseerd verband. Het blijft bij onderlinge potjes en trainen. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan.

Voor jongeren in de middelbare-schoolleeftijd, 13 tot en met 18 jaar, geldt dat zij ook meer ruimte krijgen om in georganiseerd verband te sporten in de buitenlucht. Het gaat hierbij zowel om sporten in de openbare ruimte als sporten op een buitensport-accommodatie. Hierbij geldt echter wel dat er gesport moet worden op 1,5 meter afstand en zijn wedstrijden niet mogelijk. “Dit is geweldig nieuws. Fijn dat het verenigingsleven weer op gang komt en dat onze Zwolse jeugd weer in beweging komt”, zegt van der Veer.

Het kabinet heeft gemeenten gevraagd sportactiviteiten via sportbedrijven en/of via verenigingen te faciliteren en te organiseren. Met daarbij de oproep ook niet-leden van sportverenigingen te benaderen. Zo veel mogelijk kinderen en jongeren moeten de kans krijgen om te kunnen sporten.

In samenwerking met de gemeente Zwolle adviseert, faciliteert en ondersteunt SportService Zwolle inwoners en sportverenigingen in deze uitdagende tijd. “We beseffen dat het coronavirus leidt tot veel vragen, ook voor de gevolgen voor de sport in Zwolle. Als verbinder van sport, bewegen en beleven voor iedere Zwollenaar en omliggende regio doen we er dan ook alles aan om iedereen zo veel mogelijk te helpen met het beantwoorden van vragen. Sport en bewegen is juist in deze tijd ontzettend belangrijk. We roepen dan ook iedereen op hun vragen aan ons te stellen zodat we samen de maatregelen juist kunnen uitvoeren. Samen staan we sterk”, aldus Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder SportService Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)