Aantal coronapatiënten in Isala Zwolle stabiliseert op een laag niveau

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Het aantal met Covid-19 besmette patiënten dat in het Isala ziekenhuis ligt, is vrijwel stabiel gebleven op het lage niveau van vorige week.

Isala deelde vrijdagmiddag aan Weblog Zwolle mee dat er momenteel 17 mensen worden verpleegd in verband met het coronavirus. Vorige week vrijdag waren dat er 20, wat een flinke afname was vergeleken met de week daarvoor, toen er nog 35 coronapatiënten in Isala Zwolle lagen.

Van de 17 coronapatiënten liggen er vrijdag 9 mensen op de zogenoemde cohort-afdeling en 8 op de intensive care.

Gerben Hart, woordvoerder van Isala, verklaart dat het weer opstarten van de reguliere zorg goed verloopt: “Steeds meer afspraken kunnen weer worden ingepland. We evalueren dat continu. We verwachten volgende week weer een stapje verder te gaan, zodat nog meer behandelingen kunnen starten.”

“Om dit goed te laten verlopen, zijn veel aanpassingen gedaan. Er is screening aan de deur, er zijn speciale looproutes en de wachtruimtes zijn ingericht op 1,5 meter afstand. Uiteraard is overal veel aandacht voor hygiëne.”

“We zien nog wel dat mensen voor een afspraak soms ruim op tijd komen. Dat is begrijpelijk, maar we willen zo veel mogelijk ruimte creëren in het ziekenhuis. Dus kom zo kort mogelijk voor een afspraak,” zegt Gerben Hart. “Het helpt ook om zo veel mogelijk alleen te komen naar een afspraak, uiteraard alleen als dat kan.”

“Verder merken we dat mensen het soms nog spannend vinden om naar het ziekenhuis te komen. Daarvoor is alle begrip. We beseffen dat het een lastige situatie is om in deze tijd naar het ziekenhuis te komen. Er zijn echt voldoende maatregelen genomen om veilig het ziekenhuis te bezoeken,” verzekert Isala-woordvoerder Gerben Hart.