Grote No Food Waste Kookwedstrijd voor scholen en zorginstellingen

Foto van auteur

Eline Stolk
Foto: Sander Otter

Zwolle – Restaurants zijn dicht, telers kunnen hun (h)eerlijke voedsel niet kwijt, het voortgezet onderwijs is gesloten, schoolreisjes gaan niet door en festivals zijn afgelast. Meet & Feed zag een mogelijkheid dit met elkaar te verbinden tot een grootse No Food Waste Kookwedstrijd.

Meet & Feed is een samenwerking van Judith Elders van de Meisjes van Plezier en Eline Stolk van ErvaringRijker. In een goedgevulde goodiebag gaan producten van telers zoals Eef Stel en de Huppe, die nu niet aan restaurants kunnen leveren. Het is de bedoeling dat leerlingen hiermee een heerlijk gerecht gaan maken.

Creativiteit staat voorop en er mogen gerust andere ingrediënten toegevoegd worden. In de goodiebag zitten ook leuke extra’s, zoals een kookboek ter inspiratie, een kruidenpotje en een ‘patatje met’ die je wel zelf even klaar moet maken, Luc, de Vlaamse chef van de Belgische Keizer, legt precies uit hoe je dit moet doen.

Dit project wordt online begeleid met vele filmpjes waarin de dames van Meet & Feed samen met de Zwolse Chefs alles vertellen over verschillende ingrediënten, handige kooktrucs en No Food Waste hacks, waarmee het ook educatief smullen is.

Meet & Feed werkt samen met vele Zwolse restaurants en hun telers, zoals bijvoorbeeld de Librije, Brass Boer Thuis, GuuZs & Vidiveni, maar ook leveranciers als Uw Stadsboer, Jumbo Nagelmaeker en de Sligro. De Fietstaxi Fietsjoe verspreidt op duurzame wijze de goodiebags. Zo komt alles op unieke wijze samen in dit maatschappelijke project.

Leerlingen maken een online filmpje van 1 minuut waarin ze hun gerecht laten zien, ze vertellen wat ze hebben geleerd, hoe ze op dit gerecht gekomen zijn en welke kooktechnieken ze hebben gebruikt. Al deze filmpjes en recepten worden bekeken door de Zwolse Chefs en Jonnie Boer van de Librije zal uiteindelijk de drie winnaars kiezen.

Op donderdag 25 juni vindt de prijsuitreiking plaats met een live-uitzending georganiseerd door Landstede AV studenten, die nu ook weer een leuk project hebben om zich in vast te bijten.

Maandag 25 mei gaan de eerste 400 goodiebags de deur uit. Maar er is nog ruimte genoeg voor scholen en zorginstellingen om aan te haken. Op 8 juni staat er een nieuwe lichting pakketten klaar om dit educatieve plezier uit te breiden.

Een pakket kost 10 euro p.p. en hiermee steun je de lokale telers, restaurants, de evenementen-, en vrijetijdsbranche. Scholen of zorginstellingen kunnen zich liefst zo spoedig mogelijk aanmelden voor deze maatschappelijke en educatieve actie op https://meetandfeed.nl.

Foto's 2
Judith Elders - Foto: Sander Otter
Judith Elders
Foto: Sander Otter
Eline Stolk - Foto: Sander Otter
Eline Stolk
Foto: Sander Otter

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)