Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca

Foto van auteur

Zwolle – In de spiegels van de Zwolse horeca krijgen Zwolse artiesten, dichters, musici, schrijvers, rappers, theatergezelschappen en stand-uppers een uniek podium. De makers van onze schone kunsten kunnen de spiegels gebruiken om een ‘20-seconden-tekst’ te publiceren. Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20 seconden handen te wassen. Een 20-seconden-tekst, omdat de strijd tegen Covid19 exact 20 seconden handenwassen kost.

Op de podia is het nu nog stil, de theaters zijn leeg en de makers van cultuur zijn losgerukt van hun passie, werk en publiek. Maar ook de toeschouwers missen de performers, hun inspiratie, emotie en de spiegel die ze ons voorhouden. Om die leegte te vullen startte Ivar van Veen samen met Arnold Fransen en stadsdichter Jeroen Kraakman het Weerspiegelen-project. Het project verbindt de makers, zowel professioneel als amateur, met het publiek in de Zwolse horeca.

Initiatiefnemers Van Veen en Fransen maken met medewerking van het Cibap vakschool voor vormgeving dit project mogelijk. ‘De makers van onze schone kunsten worden gemist. Ze moeten gezien en gehoord worden en vanuit dat verlangen ontstond dit idee’, zegt bedenker Ivar van Veen. Via deze weg kunnen kunstenaars en performers van zich laten horen en hun publiek weer raken. Van Veen sprak veel culturele partijen, zo waren de Zwolse theaters en Gastvrij Zwolle (hesz) blij met dit idee en zien het kunstproject als een treffende, frisse start voor het hernieuwd contact met het publiek.

Zangeres Cindy Oudshoorn, spoken word artiest Luna Wicks en stadsdichter Jeroen Kraakman omarmden als eersten het project. Ze nodigen vakbroeders uit om mee te doen; via korte video’s op sociale media roepen ze collega’s op om krachtige 20-seconden teksten te maken. ‘Ik mis mijn muziekvrienden, mijn collega’s, het podium en het publiek’, zegt Oudshoorn in de videoboodschap. ‘Door het opengaan van de horeca en de theaters, krijgen we weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten, het Weerspiegelen-project wil dat ook benadrukken’. Het applaus van schoongewassen handen zal ook via social media klinken via #weerspiegelen.

Hoewel het idee nog vers is, zijn er volop enthousiaste reacties en participanten. De Zwolse Theaters, Stadkamer, Gastvrij Zwolle, Cibap vakschool voor vormgeving, Stadsdichter Jeroen Kraakman, Cindy Oudshoorn, Zwolse Stadsproducties, MarketingOost, Pixelpillow, José Leeuwenkamp, Lex Olthof en de Raakvlak Academie; elke dag haken nieuwe namen, scholen en podia aan of geven positieve feedback.

Meedoen, kan. Meld je aan via de website weerspiegelen.nl. Na de aanmelding ontvang je een 20seconden-weerspiegelen-checklist als richtlijn voor de te maken teksten.

Foto's 4
Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca
Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca
Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca
Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)