Rav van den Berg tekent eerste contract bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Foto: PEC Zwolle

Zwolle – Jeugdspeler Rav van den Berg blijft bij PEC Zwolle. De 15-jarige verdediger en jongere broer van voormalig Zwolle-verdediger Sepp van den Berg, wordt vastgelegd tot medio 2022.

Dat contract gaat in op 7 juli, wanneer Van den Berg 16 wordt. Van den Berg is daarmee al de zesde jeugdspeler die in de afgelopen negen maanden een contract tekent bij PEC Zwolle. Eerder gingen onder anderen Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino hem al voor.

Voor de zeer talentvolle verdediger was de dag waarop hij zijn eerste contract ondertekende, er dan ook een om lang en met veel spanning naar uit te kijken, vertelde vader Thijs Jan van den Berg, eigenaar van Sportcampus De Pelikaan. In het stadion aangekomen wachtte het grote moment en deed Rav hetzelfde wat broer Sepp, nu speler van Liverpool, begin 2018 voor het eerst deed: zijn handtekening zetten.

Rav van den Berg: “Dit voelt heel speciaal. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om hier vandaag te mogen zitten en mijn eerste echte contract te tekenen. Ik weet ook dat het nu pas allemaal echt gaat beginnen, maar heb daar natuurlijk heel veel zin in. Het was heel tof om na het tekenen met mijn familie het veld op te lopen waar het in de toekomst allemaal moet gebeuren.”

Technisch manager Mike Willems is in zijn nopjes met de contractondertekening: “Rav wordt deze zomer 16, al lijkt hij mede door zijn lengte al volwassen. Zo gedraagt hij zich ook op en naast het veld. Zijn talent heeft hem hier gebracht, maar niet alleen dat, ook met zijn instelling zit het wel snor. Bij de PEC Zwolle Voetbalacademie heeft hij zich buitengewoon goed ontwikkeld.”

“Dat is overigens ook een compliment waard voor de academie en in het bijzonder Alexander Palland en Henk Brugge, die weer een toptalent hebben opgeleid en afgeleverd. Een mooie beloning ontving Rav afgelopen winter, toen hij met de eerste selectie in Spanje op trainingskamp mocht. Rav heeft een duidelijk doel voor ogen, heeft bij de Voetbalacademie zijn eerste stappen gezet en krijgt bij ons de kans om nu zijn vervolgstappen te zetten. Daarnaast heeft hij aan Sepp natuurlijk een geweldige broer en prima voorbeeld.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)