Sinterklaasduik voor goed doel in India

Foto van auteur

Leerlingen van klas AA3 van het Meander College in de Aa-landen doen mee aan het project Going Global van de Stichting Edukans. Om geld voor het project in te zamelen namen klasgenoten donderdagmorgen een Sinterklaasduik in de Milligerplas bij Stadshagen.

Het was een frisse bedoeling deze donderdagmorgen voor de leerlingen van het college. Rond 11.15 uur werd het startsein voor de Sinterklaasduik gegeven. Gillend en rillend van de kou doken de jongend en meisjes de plas in, en al snel daarna renden de leerlingen weer snel naar het strand terug. Sommigen waagden er zelfs een tweede of derde duik aan, maar of dat zo gezond was… ? “Volgend jaar weer”, scandeerden de leerlingen na de koude duik ! Vanaf 09.00 uur ’s ochtens was de school al in de weer om geld voor het goede doel in te zamelen. Zo fungeerden leerlingen als levend standbeeld in het centrum en bij winkelcentra en werd er in een stadion schoongemaakt.

De 14-jarigen Renate en Emma zijn trots op hun prestatie…

Going Global zet zich in voor ontwikkelingshulp op het gebied van onderwijs. Dit jaar aan scholen in India. Er wordt geld ingezameld voor kinderen die in dat land in in de katoenindustrie werken en daarbij giftige stoffen inademen. Het geld wordt ook gebruikt voor kinderen die het slachtoffer waren van de Tsunami. In totaal doen er in Nederland dit jaar 25 scholen mee aan de actie.

8 gedachten over “Sinterklaasduik voor goed doel in India”

 1. Hallo,
  mooi verhaal+foto’s!
  Zijn er nog meer foto’s? (zouden deze dan gemailt willen worden naar mijn mail)
  p.s. ?® blijft erop staan.. (voor onze eigen site)
  ———————–
  Edit:
  Beste Thomas,
  Netjes, dat je om de foto’s vraagt.
  Bij deze mag je de foto’s van Weblog Zwolle (in originele staat) kopieren en op jullie website plaatsen.

Reacties zijn gesloten.