Korfbalvereniging Oranje Zwart ‘plant’ korfbalbomen op schoolpleinen in Assendorp

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Vrijdag 29 mei jl. zijn er korfbalbomen geplaatst bij CBS Het Mozaïek in Assendorp. Het plaatsen van deze korfbalbomen is een initiatief van de Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart.

Zowel het schoolplein van de hoofdlocatie van Het Mozaïek, als de verderop gelegen Mozadance zijn verrijkt met een korfbalboom om het plezier van deze sport bij de kinderen te promoten. Leerling van Het Mozaïek, Daan, tevens clublid van Korfbalvereniging Oranje Zwart, mocht de eerste ballen in de korf gooien!

De korfbalbomen zijn in samenwerking met de Sportcommissie van Het Mozaïek geplaatst. Veel leerlingen van het Mozaïek beoefenen een sport. Belangrijk is dat zij ook op school uitgedaagd worden met verschillende mogelijkheden tot sporten. Hetgeen de Sportcommissie belangrijk vond om de korfbalbomen te plaatsen, was de uitdaging die de korfbalboom tevens biedt aan de oudste leerlingen op de Mozadance. De korfbalbomen zijn een mooie aanvulling op de pleinen waar voetbal de sport is alsmede basketbal.

De korfbalboom is een sportieve uitdaging voor kinderen om grenzen te verleggen. Een korfbalboom heeft korven op verschillende hoogten, die overeenkomen met de leeftijdscategorieën waarop korfbal wordt gespeeld (2,5 meter, 3 meter en 3,5 meter). Omdat de korven niet recht onder elkaar hangen kunnen er verschillende wedstrijdjes tegelijkertijd gespeeld worden.

Het Mozaïek werkt samen met SportService Zwolle (SSZ). Door tijdens de gymlessen ook korfbal aan te bieden ontstaat de verbinding tussen ’binnen’ en ’buiten’. Zo zullen de korfbalbomen optimaal gebruikt gaan worden. Kinderen kunnen een juiste keuze maken voor de sport die het beste bij hun past.