Het weer: Zomer voor de boeg

Lassuslaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het begin van een zomerweek in Zwolle met warmte en onbelemmerde zonneschijn. Maandagochtend schuiven de laatste stapelwolken langs de blauwe lucht. Daar valt geen regen uit. In de namiddag en avond houden de wolken het voor gezien.

’s Middags stijgt het kwik onder de zon naar 25 graden. De wind uit westelijke richtingen doet mee met het mooie weer. Windkracht 2 tot 3 in de middag, wat niet veel is. De zonsondergang om 22.03 uur is goed te zien. Op dat moment is het nog 20 graden of warmer in de stad. Onder een heldere hemel koelt het in de nacht af naar een graad of 11.

Zeer warm en vrijwel wolkeloos zomerweer staat ons komende week te wachten. Dit hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat door de Duitse weerdienst Utz is genoemd. Het zwaartepunt van Utz ligt dinsdag boven ons hoofd en in de loop van de week boven Scandinavië. De aangevoerde lucht komt daardoor steeds meer uit het oosten tot zuidoosten, waar het warm is. Samen met de krachtige zonnestraling zorgt dat voor flinke opwarming.

Dinsdag kan Zwolle op 27 graden rekenen en woensdagmiddag wordt de tropische 30 graden mogelijk gehaald in de stad. Ook daarna is het zeer warm. Vrijdag zou vanuit Frankrijk onweer hierheen kunnen komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)