Het weer: Begin van een wisselvallige week

Hoek Dommel / Amer
Foto: Ank Pot

Maandag schijnt de zon boven Zwolle tussen wolkenpartijen door. De meeste tijd is het droog, pas vanaf het einde van de middag loopt de stad kans op een bui. Het is het begin van een wisselvallige week.

De temperatuur ’s morgens vroeg is ongeveer 12 graden, 20 graden is maandagmiddag het maximum. Dat is normaal voor de tijd van het jaar. Het waait zwak tot matig, de wind heeft na lange tijd weer de zuidwesthoek opgezocht. De regen komt niet meer vanuit het Alpengebied hierheen, zoals afgelopen week, maar vanaf de oceaan.

In de nacht naar dinsdag is er nog kans op een enkele bui. Dinsdag overdag houdt Zwolle het overdag droog, met een beetje mazzel. Zonneschijn en wolken vormen het weerdecor boven de stad. Pas in de avond trekt uit het zuidwesten een front met regen over.

Dat front op dinsdagavond wordt aangetuurd door een oceaanstoring die woensdag met het centrum boven Schotland aankomt. Hij stuurt woensdag een fors buiengebied naar onze omgeving. Volgens de huidige timing kan Zwolle in de middag en avond een flinke sloot regenwater tegemoetzien. De bewolking overheerst.

Donderdag krijgen we er nog een nat staartje van mee. De temperatuur levert deze week wat in, ongeveer 18 graden hebben we ’s middags op de thermometer.

Foto 1
Hoek Dommel / Amer - Foto: Ank Pot
Hoek Dommel / Amer
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)