Het weer: Zonnig, zeer warm en een beetje wind

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het zonnig, droog en warm in Zwolle. Beter gezegd: zeer warm, want de temperatuur in de stad gaat waarschijnlijk oplopen naar 30 graden. Daarbij steekt een beetje meer wind op dan dinsdag het geval was: windkracht 3 in de middag, een matig briesje uit het oosten.

Plukken sluierwolken verschijnen af en toe in de blauwe lucht. Mogelijk ook een enkele vliegtuigstreep. De zon straalt daar dwars door heen. Andere soorten bewolking ontbreken. Tussen 12.00 en 15.00 uur wordt zonkracht 5 tot 7 verwacht, wat betekent dat de huid snel verbrandt. Het is insmeerweer en dat blijft het deze week.

Donderdag en vrijdag stijgt het kwik onder de brandende zon en een paar sluierwolken naar 30 graden. De luchtvochtigheid overdag is laag, waardoor de warmte iets gemakkelijker te verdragen is. Alhoewel velen deze tropische temperatuur toch echt te veel van het goede zullen vinden. ’s Nachts wordt het niet koeler dan 18 graden.

Droog en zeer warm zomerweer in Zwolle berekenen de weercomputers tot en met vrijdag. Het eerste signaal voor een afkoelende bui, met of zonder onweer, wordt momenteel voor vrijdagavond of de vroege ochtend van zaterdag voorzien. Maar dat signaal is zwak en de timing nog onzeker.

Zondag en maandag kunnen meer regen- of onweersbuien hierheen koersen. Na die buien komt de middagtemperatuur rond de 22 graden uit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)