Het weer: Tropisch warm, misschien onweer in de avond en nacht

Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag gaat het kwik in de lift, na een tropennacht waarin de temperatuur op diverse plaatsen in Zwolle niet onder de 20 graden is gezakt. Vrijdag overdag stevenen we in de stad af op 33 graden. Het is de warmste dag van de week. De koeien aan de Brinkhoekweg zoeken slim de schaduw op. De zon brandt er flink op los, aanvankelijk nog ongehinderd door wolken.

Zonkracht 8 wordt verwacht, wat de maximale hoeveelheid ultraviolet-zonlicht is die in Nederland mogelijk is. Insmeren is het devies. De wind is overdag zuidoostelijk met kracht 2 à 3, een matig briesje. Joekels van onweersbuien worden ten zuidwesten van onze regio in stelling gebracht. Gedurende de avond en nacht is er kans dat eentje Zwolle bereikt. Als het raak is, kan het tot wateroverlast leiden want er zit veel vocht in zo’n bui.

In de nacht naar zaterdag is donder en bliksem mogelijk boven Zwolle. De temperatuur daalt naar een kleffe 20 graden. Zaterdagochtend groeien de wolken in omvang en komen nieuwe buien opzetten. Rond het middaguur is de kans op onweer het grootst. Voor de buien uit verschijnt een broeierige 24 graden op je thermometer.

Zondag is er veel bewolking en is er kans op regen of een bui. Vermoedelijk vooral in de middag. De temperatuur stijgt niet veel hoger dan 20 graden. Er staat een matige zuidwestenwind.

Na het weekeinde is het wisselvallig. Maandag lijkt de temperatuur onder de 20 graden te blijven steken. Later in de nieuwe week weer warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)