Geen coronapatiënten meer in Isala ziekenhuis Zwolle

Foto van auteur

Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Sinds afgelopen dinsdag liggen er geen coronapatiënten meer in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dit goede nieuws maakte Isala vrijdagmiddag bekend aan Weblog Zwolle.

Zowel op de intensive care als op de verpleegafdeling zijn er geen Covid-positief geteste patiënten meer in het ziekenhuis. Vorige week vrijdag lagen er nog vijf mensen met corona in Isala. Eind maart werden zelfs meer dan honderd met Covid-19 besmette personen verpleegd in Isala Zwolle.

Het ziekenhuis blijft uiteraard wel waakzaam op eventuele nieuwe besmettingen, waarvoor speciale protocollen en een testbeleid van kracht zijn.

Isala-woordvoerder Gerben Hart legt uit: “Dagelijks zijn er verdenkingen op een mogelijke besmetting bij patiënten, bijvoorbeeld wanneer mensen corona-gerelateerde klachten vertonen. Die worden dan geïsoleerd verzorgd totdat een test uitsluitsel geeft. Maar gelukkig zijn deze meestal negatief. Op dit moment ligt er dus niemand meer met vastgestelde corona in het ziekenhuis.”

“Er zijn dan ook geen speciale corona cohort-afdelingen meer,” zegt Gerben Hart. “Besmette of verdachte patiënten worden verpleegd in een reguliere isolatiekamer. De verdere afname van positief geteste Covid-patiënten geeft ons ruimte en vertrouwen om het opstarten van de reguliere zorg verder uit te breiden. Zo gaan we steeds meer terug naar het oude niveau.”