Het weer: Grijs en vaak nat

Foto van auteur

Russenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is de hemel boven Zwolle grijs en de straten nat. Regen en motregen vallen al in de nacht. In de ochtend gaat dat gewoon door. Vanaf het middaguur worden de droge perioden langer dan de natte. Dat zeggen we met een slag om de arm, want helemaal zeker is dit niet. Misschien regent het ook ‘s middags nog door.

Het is zwaar bewolkt boven de stad, een groot deel van de dag. Aan het eind van de middag en begin van de avond vallen heel misschien enkele zonnestralen op de stad. De temperatuur stokt in de regen bij slechts 15 graden. Als het ‘s middags droger wordt, slepen we er misschien 18 graden uit. Dit lijkt nogal op herfst, maar gelukkig houdt de wind zich op de vlakte. Die is zwak uit uiteenlopende richtingen.

Donderdag is nog zo’n dag. Zo’n dag dat het al vroeg in de ochtend regent. Stevige regenval wordt berekend, waarna het rond het middaguur wat minder nat moet worden. Maar in de avond opnieuw een kletsnatte boel. De zon zit donderdag achter de wolken. Bij weinig wind komt de middagtemperatuur op maximaal 19 graden.

Vrijdag is er grote kans op regen. De details over regen – en wind – zijn nog onduidelijk, want we krijgen te maken met de restanten van de tropische storm Edouard. Die steekt momenteel de Atlantische Oceaan over, op koers richting Noordwest-Europa. Maar die koers is nog niet exact bepaald. Afhankelijk daarvan levert dat bij ons wellicht een stevige wind op. Maar geen storm.

In het weekend gaat een hogedrukgebied het eerste deel van zomervakantie redden met droog weer en behoorlijk wat zon. Plus een temperatuur die zondag weer iets boven de 20 graden stijgt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)