Het weer in het weekend: Zon, wolken en zomers warm

Landsheerlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag is het warm in Zwolle. De dag begint met kans op grondmist of mistbanken, vooral in het buitengebied. De temperatuur om acht uur ‘s morgens is al een graad of 17, wat niet koud is. Eventuele mist is dan aan het verdwijnen.

In de middag is het kwik in de stad opgelopen naar 26 graden. Er zijn diverse soorten wolken present boven Zwolle, maar de zon komt erdoorheen en/of schijnt er langsheen. Het blijft droog, ook in de avond. Goed BBQ-weer. De hele dag staat er weinig wind. Mocht je toch een zuchtje voelen, dan komt dat waarschijnlijk uit richtingen tussen zuid en west. De temperatuur daalt ‘s avonds maar langzaam. Rond middernacht is het nog zo’n 20 graden.

In de avond en nacht naar zondag is de vraag of de wolken voldoende wijken om vrij zicht op de noordelijke hemel te krijgen. Laag boven de horizon bevindt zich daar de komeet NEOWISE.

Zondagochtend vroeg is er kans op mistbanken rond Zwolle. Om acht uur ’s morgen is het ongeveer 17 graden. We gaan zondag in de richting van een zomerse 25 graden. De zon is er ’s morgens meteen al goed bij, wel in gezelschap van een mengelmoes van wolken. Overdag blijft het waarschijnlijk droog, hoewel een bui in de middag niet geheel uit te sluiten is.

In de avond neemt de dikte van de bewolking toe. Dan groeit de kans op een bui ook en dat geldt zeker voor de nacht naar maandag. De wind is zondagochtend zwak uit westelijke richtingen, in de middag iets toenemend naar matig, kracht 3.

De nieuwe week begint vrij koel: een temperatuur van ongeveer 20 graden. Vanaf donderdag wordt terugkeer van de warmte verwacht: ongeveer 25 graden. In de eerste helft van de week is het overwegend droog in Zwolle. En er is genoeg zon voor een zomergevoel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)