Kerstwerk studenten te zien in verzorgingshuis

Foto van auteur

Studenten van de mbo-opleiding Lifestyle design van De Groene Welle in Zwolle maken de komende weken uniek kerstwerk en winterobjecten in het kader van een praktijkopdracht. Het kunstzinnige materiaal krijgt een plek in stagebedrijf Trendhopper, en wordt aangeboden aan verzorgingshuis De Nieuwe Haven. Ook richten de studenten de hal van de school in.

De eerstejaars studenten werken geheel zelfstandig aan de unieke inrichtingsobjecten. Zo worden de kerstwerken en winterobjecten geheel naar eigen creatief ontwerp gemaakt en werken de studenten met verschillende materialen. De winterobjecten, zes grote abstracte pegels, komen in de hal van de school te hangen. Een deel van het kerstwerk, zoals kerstkransen, wordt ter decoratie gebruikt in het stagebedrijf. De studenten vinden dat het overige kerstwerk ook een mooie plek moeten krijgen. Verzorgingshuis De Nieuwe Haven, een locatie niet ver van school, is daarom benaderd. Bewoners, medewerkers en bezoekers kunnen vanaf 14 december het decoratiewerk van de studenten Lifestyle design bewonderen in de recreatiezaal. Zo kunnen ook zij alvast in kerstsferen komen.

In de vierjarige opleiding Lifestyle design ontwikkelen studenten hun eigen stijl en visie en werken ze met verschillende, vooral natuurlijke materialen, zoals stof, hout, plantaardig materiaal en bestaande producten. Tijdens de opleiding voeren de studenten diverse praktijkopdrachten uit. Met de opleiding worden de studenten voorbereid op een functie als projectleider van grote beplantingen of kunstobjecten, binnenhuisvormgever, bloemist, tentoonstellingsarrangeur, bloem- en groendecorateur en stylist.