Mager resultaat aan de Langeleegte

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft in de altijd lastige uitwedstrijd tegen BV Veendam het optimale resultaat behaald door met 0-0 gelijk te spelen. De Zwollenaren speelden een helft lang met slechts tien spelers na het verplicht inrukken van Dave Huijmans. Met het oog op de algemene ranglijst werd uiteindelijk weinig schade geleden.

Op 30 maart 2002 wist FC Zwolle voor het laatst te winnen in en tegen Veendam. Dat was tevens het jaar dat FC Zwolle zich mocht laten kronen tot kampioen van de Eerste Divisie. De Zwolse formatie heeft het de laatste seizoenen vrij moeilijk tegen de ploeg uit het Hoge Noorden. Met veel afgrijzen denken de Zwollenaren terug aan de expeditie van vorig seizoen. In een duel die bol stond met gele en rode kaarten werd een comfortabele 0-2 voorsprong verspeelt. Een duel om nooit te vergeten. ( Bron: FC Zwolle )

De 4.016 aanwezige toeschouwers werd weinig spektakel geboden. FC Zwolle stond goed in de positie en BV Veendam was niet bij machte om het nodige gevaar te stichten in het Zwolse strafschopgebied. Alleen spits Michel Hemmen weet in de eerste helft een gat in de defensie van FC Zwolle te vinden. Met een knappe schijnbeweging weet hij twee verdedigers van FC Zwolle het bos in te sturen. In de afwerking is de aanvaller minder fortuinlijk. Geschrokken van zijn eigen actie, is het vervolg van minder grote klasse. Het schot wordt eenvoudig gekeerd door goalie Diederik Boer.

De Veendammers lijken een optisch veldoverwicht te hebben, maar stranden op het ijzersterke centrale verdedigingsduo. De ploeg van trainer Jan Everse leunt dan ook op de verdedigende kwaliteiten van Eric Botteghin en Zdenko Kapralik. Het enige voornaamste wapenfeit in de eerste helft is de rode kaart die Dave Huijmans krijgt voorgeschoteld door de matig fluitende Mike van der Roest. Met een gele kaart op zak, loopt de middenvelder op onvolwassen wijze tegen een tweede aan.

In de tweede helft vallen meer reclameborden en gele kaarten dan doelpunten. Er is dan ook weinig te zien. FC Zwolle blijft eenvoudig overeind, al kost het wel de nodige kracht om met een man minder te acteren. De thuisploeg probeert met een pompen en verzuipen tactiek de gasten alsnog een pootje te lichten. Veel ballen worden voor het doel van Diederik Boer geslingerd, maar de kwaliteit om het af te maken ontbreekt binnen het elftal van trainer Joop Gall.

Ondanks het feit dat FC Zwolle ook dit seizoen niet wist te winnen in Veendam, is trainer Jan Everse content met het behaalde punt. Meer was ook niet haalbaar en al helemaal niet gezien het feit dat de Zwollenaren meer dan helft met een man minder moest spelen. De ploeg van coach Jan Everse liep desondanks één punt in op koploper Excelsior.


Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
BV Veendam: Diteweg, Cijntje, Wiekens ©, Zimmerman, van der Laan (77. Cruz Vicente), Loohuis, Woudenberg, Polak, Hemmen, Lip en Bizimana (46.Dompig).

FC Zwolle: Boer, van der Wal, Botteghin, Kapralik, Giglio, van der Haar ©, Grizolli (66. Gorner), Huijmans, Plat (89. Vossebelt), Bakker en Boerrigter (85. Gnodde).

Gele kaarten:
Lip en van der Laan en Loohuis  (allen BV Veendam) en Grizolli, Boer (beiden FC Zwolle).

Rode kaart:
Huijmans (2x geel)

Toeschouwers:
4.016

Arbitrage:
Dhr. van der Roest (scheidsrechter), dhr. Zeinstra en dhr. Brondijk (ass. scheidsrechters) en dhr. Heida (4e official).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Mager resultaat aan de Langeleegte”

Reacties zijn gesloten.