PEC Zwolle verliest van FC Utrecht

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het eigen nieuwe grasveld afgewerkt. De brede selectie van FC Utrecht was de tegenstander en bleek over negentig minuten de sterkste: 0-2.

In het eerste kwartier was PEC Zwolle de bovenliggende partij. Dat resulteerde in een kans voor Jesper Drost, die door Clint Leemans werd weggestuurd maar zijn dribbelde beëindigde met een schot net naast het doel van Utrecht-keeper Maarten Paes.

Kenneth Paal snelde even later op aangeven van Dean Huiberts naar de achterlijn, maar kon Reza Ghoochannejhad niet bedienen. Hierna was Utrecht aan zet, maar aanvankelijk gaf PEC Zwolle niets weg. Totdat Paal zich op de achterlijn liet aftroeven door Gyrano Kerk. De bal, al dan niet over de achterlijn, werd voorgegeven, waarna Bart Ramselaar deze met veel gevoel hoog in het doel achter Michael Zetterer schoot. Ramselaar kreeg binnen het halve uur nog een tweede kans, maar mikte nu naast, terwijl Leemans met een hard schot aan de overkant aan de gelijkmaker rook, maar met de nodige moeite kon Paes in twee instanties redding brengen.

Dat FC Utrecht over een enorme selectie beschikt, bleek wel aan het begin van de tweede helft, toen er elf nieuwe namen aan de aftrap verschenen, die ook zeker niet zouden misstaan in menig ander eredivisieteam. Onder hen Eljero Elia, Mimoun Mahi en Sander van de Streek. Elia probeerde direct scheidsrechter Laurens Gerrets uit, door een prachtige fopduik te maken in het Zwolse strafschopgebied. De invaller ving echter bot. Zwolle bleef in dezelfde formatie spelen en kwam via Pelle Clement bijna op gelijke hoogte. Een oogstrelende dieptepass van Thomas Lam ging hieraan vooraf. Clement nam de bal in één keer uit de lucht, maar zag het leer net niet binnen gaan.

FC Utrecht bleek gelukkiger in de afronding. Twintig minuten voor tijd bracht Emil Bergström met een schitterende kopbal in de verre hoek de stand op 0-2. Dat was vlak nadat Mike van Duinen en Eliano Reijnders hun opwachting hadden gemaakt. Het tweetal verving Ghoochannejhad en Leemans. In het laatste kwartier probeerde PEC Zwolle nog terug te komen in het duel. Dat trachtte het met Destan Bajselmani, Yuta Nakayama en Thomas van den Belt binnen de lijnen. Van Duinen kreeg daartoe nog een goede kans, maar kreeg de bal net niet langs de Utrechtse sluitpost.

Op zaterdag 5 september speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd in de voorbereiding. Dan is sc Heerenveen om 14.00 uur de tegenstander in het Abe Lenstra stadion. Een week later wacht thuis Feyenoord, in de eerste speelronde van de Eredivisie. Die wedstrijd, op zaterdag 12 september, begint om 20.00 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)