Zeven Zwolse sporters gehuldigd

Foto van auteur

Zeven Zwolse sporters zijn donderdagmiddag 7 december gehuldigd in het Zwolse stadhuis. De vijf karateka´s, de danser en de deelnemer aan de triatlon ontvingen niet alleen een roos en een cadeaubon uit handen van sportwethouder Janco Cnossen, maar plaatsten ook hun handtekening in het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. Ze leverden topprestaties op internationaal niveau.

Het gaat onder meer om René Poppe, Europees Kampioen triatlon in de categorie 40-44 jaar en danser Seun Latukolan (14 jaar), derde op het WK Dansen (categorie Electric Boogy). Vijf beoefenaars van karate behaalden bij de Europese kampioenschappen een podiumplaats: de zusjes Dewi en Elsinta Telehala (kampioen in teamverband en individueel eerste en tweede), Umut Kalayci (kampioen in de klasse 14-15 jaar) en Lydia Mossel en Petra Oldenkamp (derde).

Dochter en vader Mossel

Dewi en Elsinta Telehala

 Wethouder Janco Cnossen sprak over de inspiratie die topsporters teweeg brengen. “Zwolle is trots op sporters die een topprestatie leveren. Trots, omdat we in Zwolle graag geïnspireerd worden. Omdat we graag in binnen- en buitenland bekend staan als een stad waar ambitieuze en succesvolle mensen tot bloei zijn gekomen”, aldus wethouder  Cnossen. “Voor een topprestatie moet je iets doen. Keihard trainen en discipline opbrengen. Overtuigingskracht hebben en in jezelf geloven. De sporters die we huldigen hebben dat gedaan. En al die inspanningen zijn beloond met mooie medailles.”

Sinds jaar en dag huldigt de gemeente Zwolle succesvolle sporters uit de stad. De eerste handtekeningen dateren van 1988. Sporters komen voor de huldiging in aanmerking bij een eerste plaats op nationaal niveau of een podiumplaats op internationaal niveau.