“Geen vijfde coffeeshop aan de Kamperstraat”

Foto van auteur

Zwolle – De lokale politieke partij Swollwacht heeft woensdag vol verbazing kennisgenomen van de wijze waarop een ondernemer voortvarend is begonnen met de verbouwing c.q. inrichting van een nieuwe coffeeshop in de Kamperstraat. Verbazing, omdat de betreffende ondernemer aangeeft, dat juist een ambtenaar van de gemeente Zwolle deze locatie heeft aangewezen zonder dat hier sprake is van een vergunning c.q. gedoogbeschikking. Indien dit het geval is, vindt voorzitter Eikelboom deze handelswijze een kwalijke zaak.

De Swollwachtfractie is dan ook van mening, dat deze handelswijze niet de schoonheidsprijs verdient, vanwege het feit dat deze procedure leidt tot veel onrust in de nabije omgeving en wellicht ten koste gaat van de ondernemer in kwestie. “Los van het feit, dat wij van mening zijn dat de vijde vergunning vergeven ingevuld kan worden, zijn wij wel van mening dat de locatie in de Kamperstraat niet geschikt (meer) is voor een coffeeshop, doordat afgelopen periode duidelijk is gebleken, dat de overlast rondom deze locatie afgelopen tijd enorm is teruggedrongen”, zegt Eikelboom. De Swollwachtfractie wil graag meedenken over een nieuwe locatie voor een coffeeshop, maar gaat zeker niet akkoord met een gedoogbeschikking c.q. vergunning voor een coffeeshop aan de Kamperstraat.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft Swollwacht de volgende vragen voor het college:

–          Is het juist dat een uwer ambtenaren betreffende ondernemer verwezen heeft naar de locatie?

–          Zo ja, hoe is het in vredesnaam mogelijk dat de betreffende ambtenaar zonder dat er sprake is van een vergunning c.q. gedoogbeschikking dit heeft gedaan?

–          Kunt u aangeven wat u zelf vindt van deze locatie voor een coffeeshop?

–          Wat is de reden waarom wij nog niet zijn geïnformeerd over de heropening van de coffeeshop aan de Kamperstraat.

–          Wanneer denkt u de raad te informeren en binnen welke termijn zien wij omtrent deze kwestie een voorstel tegemoet.

Swollwacht

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over ““Geen vijfde coffeeshop aan de Kamperstraat””

 1. En nou opzouten met dat geharwar rond die shop, zet m neer, punt uit. Laat Swolwacht zich bezig houden met minder kleinzerige onderwerpen dan dit. Gedverdemme, in Zwolle doet de gemeente werkelelijk haar best om alles, maar dan ook alles tegen te houden, als er een vooroordeel over bestaat.

 2. Wat is de reden waarom wij nog niet zijn geïnformeerd over de heropening van de coffeeshop aan de Kamperstraat.

  Waarom zouden ze Swolwacht wel informeren? Wordt Swolwacht ook geïnformeerd bij de opening van een kroeg?
  Het kan me niet voorstellen dat die shop meer overlast heeft veroorzaakt dan de kroegen ernaast.
  Altijd als ik er ’s nachts doorkwam, zag ik mensen voor de kroeg en heel zelden iemand bij de coffeeshop. Volgens mij is deze overlast gebaseerd op interpretatie, vanuit een vooroordeel. Men zal iemand voor een coffeeshop wellicht ‘eng’ vinden, maar dat zegt dan toch meer over degene die het eng vind, dan over de coffeeshopbezoeker?

 3. ik krijg altijd de indruk dat de sp achter de feiten aan hobbelt. Als de hete kolen uit t vuur zijn komt de sp nog even met wat vragen.

 4. swollwacht doet net alsof ze nergens van af weten maar swollwacht was ook aanwezig bij de raads vergadering waar meerde raadsleden aan gaven dat de plek in de kamperstraat de enige binnen de stadsgrachten is waar het mogelijk zou zijn. Heb swollwacht toen ook niet horen schreeuwen. Maar als al die ambtenaren / raadsleden zich nou eens echt bezig houden met besturen zouden ze niet al 2 jaar bezig zijn met het verstrekken van een vergunning aan een ondernemer die een natuur produkt verkoopt.

 5. Een groep ondernemers uit de Zwolse binnenstad heeft bezwaar gemaakt tegen de komst van een coffeeshop naar de Kamperstraat.

  Samen hebben ze gereageerd op de aanvraag voor een gedoogbeschikking. De ondernemers zijn bang voor overlast. Tot 2 jaar geleden zat er aan de Kamperstraat ook een coffeeshop, Zerozero. Maar sinds die is verdwenen, is de buurt er volgens de ondernemers op vooruit gegaan. Overigens is degene die de coffeeshop wil openen al begonnen met de verbouwing.

  RTV Oost

Reacties zijn gesloten.