Echtpaar Lok-Wagenaar uit Zwolle 70 jaar getrouwd

Foto van auteur

Platina bruidspaar Lok-Wagenaar

Zwolle – De heer Kornelis (Kees) Lok is geboren op 24 september 1926 in Ambt-Vollenhove. Mevrouw Hendrikje (Hennie) Wagenaar op 7 juni 1928 in Zwolle. Het gezin, waarin meneer Lok opgroeide, is in 1934 verhuisd naar Wijhe en in 1941 naar Zwolle (Schelle).

In Schelle hebben meneer en mevrouw Lok elkaar in 1943 tijdens het schaatsen ‘gevonden’. Op 31 oktober 1950 zijn zij in Zwolle getrouwd. Het echtpaar heeft vier kinderen: twee dochters en twee zoons. Ze hebben negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Meneer en mevrouw Lok hebben altijd in Zwolle gewoond: achtereenvolgens in Schelle, Assendorp en Ittersum. Nu wonen zij al weer bijna vijftien jaar in een appartement van Residentie Den Hof op landgoed Zandhove.

Meneer Lok heeft drie jaar op de Ambachtsschool aan de Mimosastraat gezeten. Door de oorlogsomstandigheden heeft hij daarna eerst enkele jaren gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen. Vervolgens moest hij twee jaar in militaire dienst op vliegbasis Twente. Daarna heeft hij voor het handelsvak gekozen als vertegenwoordiger bij een Zwitsers bedrijf van Knorr-producten en heeft hij diverse verkoopopleidingen gevolgd. Na een lange loopbaan is meneer Lok op 65-jarige leeftijd als verkoopleider bij Knorr met pensioen gegaan.

Mevrouw Lok werkte in de kruidenierswinkel en in de huishouding van haar ouders in Schelle. Jarenlang stond mevrouw Lok vrijdagsmorgens met een kraam op de Veemarkt in Zwolle. Daarna is mevrouw Lok fulltime moeder geworden.

Meneer Loks hobby’s waren klussen en tuinieren. Ook is hij actief geweest in schoolbesturen en op kerkelijk terrein. Mevrouw zong bijna haar hele leven in het Christelijk Oratoriumkoor Euphonia. Mevrouw mag ook graag kruiswoordpuzzels oplossen. Vakanties werden vroeger altijd kamperend doorgebracht, eerst in Nederland en later ook in het buitenland. Daarna verbleven zij nog vaak in hun chalet op een camping in Lattrop in Twente.

Zowel meneer als mevrouw Lok genieten beiden nog van een redelijke gezondheid. Wat betreft hun vervoer zijn zij inmiddels aangewezen op de moderne vervoermiddelen voor ouderen.

Door het coronavirus kunnen er op dit moment helaas geen feestelijke ontmoetingen plaatsvinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)