Het weer in het weekend: Zacht herfstweer met op zaterdag zon

Foto van auteur

Twistvlietbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend is het zacht in Zwolle en in de middag wordt het nog zachter. De temperatuur loopt op naar 16 graden, misschien zelfs iets warmer. En de zon verschijnt na een etmaal van afwezigheid weer boven de stad. Dat gebeurt in de loop van de ochtend en de eerste helft van de middag.

De wind blaast zachte lucht uit Zuid-Europa deze kant op. Zuidenwind, kracht 3 tot 4. Een redelijk stevige bries in de middag, als je bijvoorbeeld midden op de Twistvlietbrug staat. Maar zoals gebruikelijk merk je in de binnenstad minder van de wind. In de tweede helft van de middag krijgt de zon het moeilijk door toenemende bewolking uit het westen. De boosdoener is een front, dat vanaf het begin van de avond regen brengt, gevolgd door enkele losse buien.

In de nacht naar zondag is het tijdelijk droog. De bewolking houdt stug vol boven Zwolle, maar mochten er geluksgaten in vallen, dan is de volle maan gemakkelijk te vinden aan de hemel. Een stuk rechts van de maan staat de heldere oranje-achtige planeet Mars.

Zondag is het ook zacht: 15 graden wordt berekend voor deze regio. De zon laat het echter afweten; de hoge temperatuur komt puur op het conto van de aangevoerde lucht uit zuidelijke regionen. Belangrijker is dat in de zachte lucht een frontensysteem passeert. Bewolking dus op zondag, waaruit af en toe lichte regen of motregen valt.

Zondagavond is er kans op activerende regenval boven Zwolle. Er staat wind uit het zuiden tot zuidwesten, met kracht 3 tot 4. In de avond de meeste wind. Zondag is duidelijk de mindere dag van het weekend.

Maandag is voorlopig de laatste zachte dag. In de ochtend mogelijk veel wind, kracht 5, uit het zuidwesten. De kans op regen is groot, de meeste neerslag waarschijnlijk in de tweede helft van de dag.

Vanaf dinsdag gaat het kwik flink naar beneden. Door een hogedrukgebied in onze omgeving wordt het droog en valt de wind weg. De nachten zijn een stuk kouder, met kans op autoruiten krabben ’s morgens.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)