Het weer: Veel zon, weinig wind en droog

Foto van auteur

Vispoortenplas
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is de temperatuur in Zwolle gedaald tot dichtbij het vriespunt. Aan de grond en op autoruiten kan het kwik een beetje onder nul komen. Mist en laaghangende bewolking zijn niet ver weg. In de vroege ochtend moet daar rekening mee worden gehouden.

Lucht wordt aangevoerd uit het zuidoosten. Vrij droge lucht, zodat bewolking en mistbanken ‘s morgens spoedig verdwijnen. De zon krijgt veel ruimte boven de stad. Bewolking ontbreekt tot in de middag grotendeels, het is een zonovergoten dag. Net als zondag, toen het weerstation van Weblog Zwolle in Dieze een middagtemperatuur registreerde van maar liefst 15 graden. Dat is bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Maandagmiddag is het een paar graden minder zacht. Maar de zuidoostenwind stelt weinig voor, zodat het met alle zonneschijn prima weer is.

Dat gaat veranderen. In de nacht naar dinsdag arriveert een eerste gebied met bewolking en regen. Dinsdagochtend verdwijnt die boel en komt de zon door. Maar een oceaanfront is in aantocht naar onze omgeving. ‘s Middags neemt de bewolking toe en ’s avonds begint het licht te regenen. Ook in de nacht naar woensdag is het nat.

De tweede helft van de week is wisselvallig. Bewolking overheerst. Na donderdag is de temperatuur overdag iets onder de 10 graden, wat een normaal niveau is voor half november.