Schoolkoor Meander Vocaal zingt op kerstavond

Foto: Carry Premsela

Zwolle – Op kerstavond 24 december zullen de negentig scholieren van het schoolkoor Meander Vocaal een kerstnummer zingen namens het Meander College.

Uiteraard zal dit niet een gewoon concert zijn, alhoewel de koorleden zich wel hebben voorbereid op het traditionele Meander Kerstconcert in de Plantagekerk. Het schoolkoor ligt door de maatregelen al zo’n twee maanden stil en ook de traditionele kerstconcerten zijn dit jaar geannuleerd.

De negentig leerlingen met het examenvak muziek zingen normaliter wekelijks in het schoolkoor omdat dit op het Meander College een essentieel onderdeel is van de muzikale ontwikkeling. Vanwege de traditionele kerstconcerten is in september vol goede moed gestart met de voorbereidingen en is een aantal stukken reeds ingestudeerd. Helaas maakten de maatregelen zingen onmogelijk, dus zijn de concerten een jaar uitgesteld.

Bij het ingaan van de tweede lockdown hebben beide muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen echter de moed verzameld om één stuk van het huidige kerstrepertoire toch online met het publiek te delen. Dit zal op kerstavond om 19.00 uur gebeuren via de social mediakanalen van het koor en het Meander College.

Foto's 5
Meander Vocaal Sopranen & Alten 2020 - Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Sopranen & Alten 2020
Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Tenoren 2020 - Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Tenoren 2020
Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Sopranen 2020 - Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Sopranen 2020
Foto: Carry Premsela
Schoolkoor Meander Vocaal zingt op kerstavond - Foto: Carry Premsela
Foto: Carry Premsela
Schoolkoor Meander Vocaal zingt op kerstavond - Foto: Carry Premsela
Foto: Carry Premsela

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)