Het weer: Ochtendregen trekt weg, opklaringen vanuit het noorden

Foto van auteur

Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend trekt de regen weg naar het zuiden. Ook de meeste bewolking boven Zwolle verdwijnt, zodat de blauwe hemel en de zon weer eens zichtbaar worden. Stapelwolken verschijnen aan het blauw en in de eerste helft van de middag zitten daar buien tussen, waarvan eentje mogelijk koers zet over Zwolle .

Maar die kans is niet groot. Waarschijnlijk volgt na de regen in de ochtend een overwegend droge dag. De wind is matig en komt uit het noordwesten, windkracht 3 à 4. De temperatuur overdag is ongeveer 6 graden. In de avond is er een wisselende bewolking en daalt het kwik richting het vriespunt. In de nacht kan er nog een licht buitje arriveren en aangezien de temperatuur aan de grond net iets onder nul zakt, kan dat woensdagochtend vroeg plaatselijk tot gladheid leiden.

Woensdag ligt Zwolle onder een wisselende bewolking. Anders gezegd: de zon komt erbij tussen de wolken. Een buitje is niet uit te sluiten, vooral in het begin van de avond. Na een koude nacht stijgt de temperatuur in het begin van de middag naar een maximum van ongeveer 6 graden. Windkracht 3 tot 4 uit richtingen rond noordwest.

Na woensdag daalt de temperatuur overdag naar waarden die slechts een paar graden boven het vriespunt liggen. En ‘s nachts gaat het licht vriezen. Dit is echter niet het begin van een echte winterperiode met zelfs overdag vorst, zoals eerder door een aantal weermodellen werd berekend. Volgens onze huidige weerkundige wijsheid stijgt het kwik vanaf zondag weer tot de vertrouwde kwakkelwaarden net boven het vriespunt overdag en er net onder ’s nachts.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)