Het weer: Grijs, kletsnat en winderig

Foto van auteur

Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is het kletsnat. In de nacht is het begonnen te regenen en dat gaat overdag geruime tijd door. Tussen vijf en negen uur ‘s morgens regent het in Zwolle het hardst. Daarna volgt een intermezzo waarin minder water naar beneden komt.

Er trekken twee warmtefronten over vanuit het zuidwesten. De tweede wordt in het begin van de middag boven de stad verwacht met een extra portie regen. Over de hele dag gemeten levert dat in Zwolle 10 tot 15 liter water per vierkante meter op. Met de regen stroomt veel zachtere lucht hierheen. In de middag loopt de temperatuur gestaag op naar zo’n 9 graden, wat erg zacht is voor half januari. De zuidwestenwind blaast er stevig op los, windkracht 4 en in het begin van de middag en in de avond mogelijk even kracht 5, met windvlagen van 60 tot 70 kilometer per uur.

Terug naar de regen. Als je het positief bekijkt, wordt de pekel die vorige week is gestrooid dinsdag effectief van de wegen gespoeld. In de avond en nacht naar woensdag is het langer droog, maar kans op een bui blijft er. Woensdag is vooral in de eerste helft van de dag een beetje lichte regen of motregen mogelijk. Verder een grotendeels droge dag. De temperatuur is hoog: 9 graden. Maar de stevige wind – kracht 4 uit zuidwest tot zuid – verhult dat enigszins. In de nacht naar donderdag zet de wind er nog een tandje bij.

Donderdagochtend is de wind in de regio Zwolle het krachtigst: zuidwest, kracht 5 tot 6, met windstoten tot 75 kilometer per uur. Aan de kust is het dan stormachtig, kracht 8. De temperatuur wordt opgestuwd naar 10 graden. De wind verdrijft de buiigheid en jaagt donderdagmiddag opklaringen over de stad heen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)