Het weer: Eerst regen, later in de ochtend kans op verraderlijke windstoten

Hoogwater in de Agnietenplas begin 2024.
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend begint het al vroeg te regenen. De ochtendspits is een kletsnatte affaire, maar met ongeveer 11 graden is de temperatuur hoog voor de tijd van het jaar. Twee actieve regenfronten trekken over Zwolle, de achterkant ervan komt vanaf 10.00 uur in zicht.

Dan haalt de wind mogelijk even flink uit. Zware windstoten rond 80 kilometer per uur worden berekend, iets om rekening mee te houden. De zuidwestenwind neemt gedurende de ochtend al toe van kracht 3 naar 4. In de tweede helft van de ochtend ruimend naar noordwest en mogelijk aanwakkerend naar kracht 5, met kans op genoemde verraderlijke windstoten. In de namiddag wordt het geleidelijk rustiger.

Vrijdag rond het middaguur is de regen voorbij en breekt de bewolking. De zon komt door, terwijl de temperatuur ’s middags door instroom van koelere lucht een daling inzet. Het gaat richting 5 graden aan het begin van de avond.

Vrijdagnacht koelt het onder een heldere hemel verder af. De zaterdag begint met slechts enkele graden boven nul en kans op autoruiten krabben. De zon heeft weinig last van wolken, de lucht is vaak blauw boven Zwolle. De zuidwestenwind doet kalm aan.

In de nacht naar zondag komt de temperatuur op neushoogte heel dicht bij het vriespunt. Aan de grond vriest het zondagochtend licht. Net als op zaterdag krijgt de zon ruimte en blijft het droog. De temperatuur stijgt overdag naar ongeveer 7 graden

Foto 1
Hoogwater in de Agnietenplas begin 2024. - Foto: Hans Smit
Hoogwater in de Agnietenplas begin 2024.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)