Denis Holterman nieuwe voorzitter Z.A.C.

Foto van auteur

Denis Holterman

Zwolle – Denis Holterman is de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Z.A.C. Tijdens de Algemene Ledenvergadering woensdag stemden de leden in met zijn voordracht.

Holterman neemt de voorzittershamer over van secretaris Roel Broeksma, die na het aftreden van Jan Dobben twee jaar waarnemend voorzitter is geweest. Denis Holterman is een echte clubman. Het ‘fier wit en blauw’ is hij al veertig jaar trouw. Op zijn elfde werd hij lid, doorliep alle elftallen en speelde vervolgens tien jaar in het eerste.

Hoogtepunt daarbij was in 1993 de 100-jarige jubileumwedstrijd van Z.A.C. tegen het succesvolle Ajax van Louis van Gaal. Ook naast het veld was hij actief. Als lid en later als voorzitter van de activiteitencommissie organiseerde hij vijftien jaar lang kaartavonden en andere clubfeesten. Vijf keer was hij presentator van de roemruchte Z.A.C. Musivue in de Buitensociëteit. Met dochter Indy in een van de dameselftallen is hij daarnaast een betrokken voetbalvader.

Holterman is geen onbekende in het Zwolse. Als Prins HePpie-1 zwaaide hij in 2008 de scepter over Sassendonk. Hij deed de nodige bestuurservaring op bij Carnavalsvereniging de Eileuvers, waar hij de laatste jaren Voorzitter van het Vorstendom was. Met een enorm netwerk binnen en buiten de club is hij een grote aanwinst voor het bestuur.

Als geen ander kent de kersverse voorzitter van de oudste club van Zwolle het ‘Z.A.C. gevoel’. Met veel trots en ambitie wil hij het clubgevoel van plezier en respect uitdragen en doorgeven. Zijn belangrijkste rol is die van verbinder. Verbinder van het rijke verleden en het heden, van jong en oud, van sponsoren en leden en van de club met de wijk en de stad. “Ook als je niet voetbalt of kunt voetballen ben je van harte welkom. Z.A.C. moet meer een maatschappelijke functie krijgen en een ontmoetingsplek worden met ook andere activiteiten voor jong en oud.”

Zijn sportieve ambities steekt hij niet onder stoelen of banken: “De 1e klasse moet zowel voor de mannen als voor de vrouwen op termijn bereikbaar zijn. Vooral met eigen jeugd en met talenten uit Zwolle die Z.A.C. als een warm bad gaan zien waar ze graag en met trots voor willen voetballen. Damesvoetbal bouwen we verder uit. Dit wordt steeds belangrijker en is goed voor de sfeer binnen de club.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)