De Marshof en korfbalvereniging Oranje Zwart planten samen een korfbalboom

Foto van auteur

Foto: Korfbalvereniging Oranje Zwart

Zwolle – Woensdag is er een korfbalboom geplaatst op het schoolplein van Openbaar kindcentrum De Marshof in Zwolle Zuid. Dit kon gerealiseerd worden door de goede samenwerking tussen OKC De Marshof, de buurtsportcoach, Erica Manenschijn, van SportService Zwolle en korfbalvereniging Oranje Zwart.

“OKC De Marshof vindt het belangrijk dat kinderen uitgedaagd worden om te bewegen en heeft haar schoolplein dan ook op die manier ingericht. Deze korfbalboom, met 3 korven past daar erg goed bij. De korven hebben allemaal hun eigen kleur en grootte. Doordat de korven op verschillende hoogtes hangen, is de korfbalboom geschikt voor alle kinderen, qua leeftijd. Ieder kind kan op haar/zijn manier en niveau, hiervan gebruik maken en succesbelevingen ervaren”, aldus Erica Manenschijn (Buurtsportcoach Zwolle Zuid SportService Zwolle).

Een mooie bijkomstigheid is, dat het schoolplein van OKC De Marshof ’s middags toegankelijk is voor alle kinderen uit de wijk. Op deze manier is het mogelijk om te ervaren hoe mooi de sport korfbal is.

“Vanuit korfbalvereniging Oranje Zwart waren Piet Deiman en Alwin Vrijburg aanwezig om samen met de conciërge de korfbalboom te planten. Piet Deiman last menig woensdagochtend bij het clubhuis van Oranje Zwart de korfbalpalen in elkaar. Zo was hij dit keer in de gelegenheid om bij de levering te zijn van een korfbalboom. OKC De Marshof heeft de korven aangeschaft in de kleuren van hun logo”, vult Kasper Herrewijn aan (voorzitter Korfbalvereniging Oranje Zwart).

Als aanvulling op dit geheel zijn er trainingskaarten aangeboden ter ondersteuning bij het lesgeven door de vakleerkrachten van SportService Zwolle. Deze trainingskaarten zijn afgestemd met oefeningen voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4, de groepen 5 en 6 en als laatste de groepen 7 en 8.