Binnen wachten op coronavaccinatielocaties in Zwolle en Hardenberg

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Vooruitlopend op het voorspelde winterse weer kunnen mensen vanaf vandaag bij beide vaccinatielocaties in de regio IJsselland (de IJsselhallen in Zwolle en vanaf 8 februari de Evenementenhal in Hardenberg) binnen wachten.

Er is een grote wachtruimte met stoelen, zodat mensen droog en warm kunnen wachten. “We zijn voorbereid op het schoonmaken van de parkeerterreinen, zodat mensen hier goed terecht kunnen. En we roepen iedereen op voorzichtig te rijden. Neem een begeleider mee als je het zelf niet aandurft de weg op te gaan en doe rustig aan. We vaccineren iedereen die een afspraak heeft staan”, zegt projectmedewerker Arjan de Boer.

Wachtrij door IT-storing
Donderdag 4 februari moesten mensen tijdelijk wat langer wachten bij de vaccinatielocatie in Zwolle. Oorzaak was een landelijke IT-storing die in de loop van de dag is opgelost. “We willen natuurlijk niet dat oudere mensen moeten wachten voor ze naar binnen kunnen. Door één priklijn te sluiten en die medewerkers in te zetten bij de medische check (triage) kon de rij gelukkig snel worden weggewerkt. Mooi om te zien hoe goed dat gaat en hoe blij de ouderen zijn dat ze hun vaccinatie krijgen.”

Gezondheidscheck
Wel is het zo dat voor de oudere doelgroep wat extra tijd nodig is voor de gezondheidscheck en ouderen vaak al lang voor de afspraak aanwezig zijn. “We roepen mensen op vooral niet te vroeg te komen. Als je iets later bent, is dat niet erg”, zegt Arjan de Boer.

Ook op de testlocaties zorgt de GGD dat mensen snel aan de beurt zijn en waar mogelijk binnen kunnen wachten.