Informatieve interactieve website voor jongeren

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 7 november 2008 kunnen kinderen en jongeren uit Overijssel terecht op www.hebikwat.nl. Deze interactieve website is een hulpmiddel om erachter te komen of je zorg een probleem is. Bijvoorbeeld: Ben je bang om aan te komen, heb je dan ook al gelijk een eetstoornis? En als je een paar dagen niet lekker in je vel zit, ben je dan depressief? Dat en nog veel meer zoek je lekker zelf uit op www.hebikwat.nl

Hebikwat.nl is uniek in Nederland. Je vindt er veel informatie, je kunt er chatten en op het forum met anderen over je leven en je zorgen praten. Bijzonder aan deze site is dat je ook terecht kunt op het forum en de chat. Hoezo bijzonder? Omdat geen andere site vanuit de gezondheidszorg dit aanbied. Op hebikwat.nl kun je je anoniem aanmelden en dat maakt het bijzonder. Zo kun je op je eigen manier en op je eigen tempo je weg zoeken. En als blijkt dat je echt wat hebt en daar hulp bij wilt hebben, dan vind je via hebikwat.nl de weg naar hulp die bij jou past. Hebikwat.nl is voor kinderen en jongeren, not for parents.

Hebikwat.nl is een initiatief van Mediant en Dimence, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Overijssel. Met hebikwat.nl lopen zij vooruit op het gebied van e-mental health. Mediant en Dimence zijn ervan overtuigd dat kinderen en jongeren zelf heel goed in staat zijn om te zoeken naar een antwoord op hun vraag. Hebikwat.nl is uniek, het is de eerste site in Nederland waar informatie wordt aangeboden en waar je ook anoniem contact kunt zoeken met een hulpverlener, via de 1-op1 chat en de e-mailservice.

2 gedachten over “Informatieve interactieve website voor jongeren”

Reacties zijn gesloten.