Het weer: Bewolkt en droog tot halverwege de middag

Foto van auteur

Zwarte Water
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag in de vroege ochtend verdwijnt een zone met lichte buitjes naar het oosten. Het is zacht voor half februari. Zwolle start met een graad of 6 op de thermometer, in de middag zijn dat 9 graden geworden. Sneeuwresten smelten zienderogen weg.

Het is woensdag bewolkt maar droog tot halverwege de middag. Dan trekt een gebiedje met buiige regen over het noordwesten van het land. Mogelijk schampt de neerslag de regio Zwolle. Dat noemen we: kans op een buitje, tot in de avond. De zuidwestenwind laat zich voelen, want hij is op dreef met kracht 4, een matige wind. In de avond iets afnemend en draaiend richting zuid.

Donderdag valt op dat de wind er nog een schepje bovenop doet vanuit het zuiden tot zuidoosten. Dat gebeurt in de middag. Hoewel wolkenvelden ruim voorradig blijven boven de stad, worden er bressen in geslagen voor de zon. Dat gebeurt in de ochtend. In de middag en avond trekt een frontensysteem over, dat ongeveer 5 millimeter regen achterlaat in Zwolle. De temperatuur stijgt voor de regen uit naar een maximum van ongeveer 11 graden.

Vrijdag tot en met volgende week maandag is de kans op regen minimaal. Met een zuidenwind stroomt zeer zachte lucht uit Zuid-Europa naar de lage landen. De middagtemperatuur in Zwolle bereikt in deze periode een lenteniveau van 15 graden of nog iets zachter. Nogal bijzonder, helemaal als je bedenkt dat we afgelopen weekend nog vriesweer hadden. De zon is waarschijnlijk ook breeduit present.