Het weer: Bewolkt begin, ’s middags steeds meer zon

Foto van auteur

Wilhelminasingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend lijkt het weer niet veel soeps. Er hangt veel bewolking boven Zwolle, waaruit misschien nog een enkel regendruppeltje valt ook. En de gierzwaluwen die in de afgelopen maanden over de stad scheerden, zijn alweer vertrokken naar het zuiden. Is de zomer afgelopen?

Nee, zeker niet. De bewolking wordt dunner en in de middag en avond krijgt de zon steeds meer ruimte. De dag start met een temperatuur van ongeveer 17 graden en ’s middags zit 23 graden er wel in. Dat is een lekker temperatuurtje, maar officieel mag je dat niet zomers noemen. De zwakke wind zit in de noordhoek en daarvandaan hoef je geen warmte te verwachten. Dinsdag draait de wind naar zuidelijke richtingen, zodat het later in de week een stuk opwarmt.

Om op de zaken vooruit te lopen: woensdag is in Zwolle een middagtemperatuur tussen 27 en 30 graden mogelijk en donderdag is het waarschijnlijk ook nog zo warm. De kans op neerslag, in de vorm van buien, staat volgens de huidige inzichten pas donderdagavond op het programma. Tot die tijd is het veruit de meeste tijd droog. Er drijft veel bewolking over, maar de zon komt geregeld tevoorschijn boven Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)