Swollwacht met burgers om de eettafel

Foto van auteur

Dindagavond was het Vorkje Prikken met Swollwacht in dienstencentrum De Terp. Op de activiteit kwamen ongeveer 20 belangstellenden af. Het werd een gezellige avond.

De lokale politieke partij had deze avond Zwollenaren uitgenodigd om aan te schuiven bij een Hollandse maaltijd, en in debat te gaan met de leden van Swollwacht. De partij wil door het organiseren van dergelijke avonden zicht houden op wat er in de maatschappij en onder de burgers leeft. De Swollwachtfractie is tevreden over de avond en vindt het voor herhaling vatbaar.

Foto’s: Trudy Kistemaker

3 gedachten over “Swollwacht met burgers om de eettafel”

 1. Hulde voor het initiatief. Zwolse Politiek (Swollwacht) liet zich van de goede kant zien. Jammer dat de Zwollenaar dan niet ?³?³k een stapje naar voren zet om die zogenaamde kloof te dichten.

 2. …waarmee je precies het kernpunt raakt. Want waar ieder roept dat de afstand van de politiek naar de burger zo groot geworden is, is het eerder de kloof tussen burger en politiek die echt aanwezig is. Dan is het goed om als politiek toch echt de mensen op te zoeken, maar vanuit het gezamenlijke verantwoordelijkheidsidee mag dan toch ook wel een keer wat vereacht worden van de burger!

 3. in de zwolse courant (ook wel met een lelijk woord ‘stentor’ genoemd) werd aangegeven dat er zegge en schrijven 1 geinteresseerde aanwezig was in swollwacht als politieke partij en de daarbij behorende ideeen. De andere aanwezigen (zeer beperkt qua aantal – genoemd werd een aantal ver beneden de hier genoemde 20-) waren ook geinteresseerd, maar dan wel in het gratis eten.

  Weet niet wie hier gelijk heeft.

  geeft wel aan dat swollwacht met dit op zich goede initiatief niet de roos heeft geraakt.

  Doorgaan of iets anders verzinnen ?????? that’s the question
  —————————-
  Edit:
  Onze pers-info is afkomstig van Swollwacht.
  De redactrice van de Stentor heeft het zo te zien (laatste foto) wel naar d’r zin.
  Weblog Zwolle

Reacties zijn gesloten.