Overval op winkel aan Roggenstraat

Foto van auteur

Zwolle – Zondag 9 november aan het einde van de middag rond 17.50 uur, werd een zaak aan de Roggenstraat overvallen door een man met een oranje bivakmuts. De man sprong over de counter en riep om het geld uit de kassa. Met de inhoud van de kassa verliet hij daarna direct de zaak.

Het signalement van de overvaller is als volgt: het betreft een man met een donkere huidskleur van  ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een zwart glimmend bomberjack met capuchon voorzien van een bontkraag. Hij had een donkere broek aan en droeg donkere schoenen. Opvallend was zijn oranje bivakmuts. De politie onderzoekt het incident en is op zoek naar informatie die kan helpen de zaak op te lossen. Bent u getuige geweest of heeft u rond het tijdstip van de overval iets gezien in de Roggenstraat, neemt u dan contact op via 0900-8844 of Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

65 gedachten over “Overval op winkel aan Roggenstraat”


 1. het betreft een man met een donkere huidskleur van ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een zwart glimmend bomberjack met capuchon voorzien van een bontkraag

  heel heel heel triest dat dit soort westerse zaken ook al in Zwolle plaatsvinden.

  Lang leve de multiculturele samenleving!

 2. Wat ik hier al vaker heb gezegd is dat de werking van de multiculturele samenleving hier in Zwolle me enorm positief verbaasd heeft. Het gaat bijzonder goed hier!

  Laten we hopen, dat het hier om één enkele rotte appel gaat en dat die er snel uit gepikt wordt!

 3. :'( Hij durft zichzelf nog niet eens een nick te geven:

  geschreven door , op 10 november 2008 om 13:17

  Weet je wat ik wel leuk vond, dat De Democraten postvatten in het hoofdkwartier van de KKK in het Zuiden van Amerika….

  Anoniempje heeft gister zeker ook niet naar de geschiedenis van NL gekeken. Dat programma dat door Sjaal Groenhuizen wordt gepresenteerd…..beschamend wat wij Nederlanders in die slaventijd gedaan hebben!!!

 4. ik wil me niet in de discussie mengen, maar dick als je tevens op onze kolonieen doelt dan mogen we rustig stellen dat het alleen maar de berg af gaat. je kan mij geen land noemen waar de oorspronkelijke bewoners met hun opnieuw verworven vrijheden (wat ik van ganser harte toejuich) hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Zelfs Hongkong glijdt af!!!

 5. ik wil me niet in de discussie mengen, maar dick als je tevens op onze kolonieen doelt dan mogen we rustig stellen dat het alleen maar de berg af gaat. je kan mij geen land noemen waar de oorspronkelijke bewoners met hun opnieuw verworven vrijheden (wat ik van ganser harte toejuich) hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Zelfs Hongkong glijdt a

  Heb je zeker een punt Pp, maar wat ik me afvraag is hoe deze vrijheid geïntroduceerd is. Zijn de mensen voorbereid op plotselinge vrijheid, het kan me voorstellen dat, wanneer een kind ineens alles mag, dat het zich kapot vreet in snoep en alles doet wat hij nooit mocht. Daarom voeden wij onze kinderen zo op, dat het telkens iets meer mag, zodat verantwoordelijkheidsgevoel wordt gecreëerd. Ik weet niet precies hoe het in deze landen is verlopen, maar ik zou het een zeer welmogelijke verklaring vinden, dat men daar nog heel erg moet wennen aan vrijheid. In dat geval kost dit dan nog wel een tijdje :'(

 6. zwart/wit grijs of kleurrijk?
  @ Pp: tuurlijk mag je je met deze interessante integratie-discussie bemoeien, deden maar meer mensen dat die tenminste nadachten.

  Je bedoelt dat het bergafwaarts gaat in de Antillen, Indonesië ook (?). Je weet dat we geen koloniën meer hebben maar dat weet ik veel wat op de Antillen “gemeenten” zijn?

 7. Euhm…het is natuurlijk wel beschamend wat Nederlanders toen gedaan hebben. Maar ik vind niet, dat het is dat WIJ Nederlanders vanalles hebben gedaan.
  Ik reken een Duitser die de oorlog niet actief heeft meegemaakt toch ook niet aan wat voor leed zijn opa bepaalde mensen heeft aangedaan?

 8. Hoi Opletter, Volgens mij is dit humoristisch bedoeld, maar ik zoek me een ongeluk. Kan de humor én de rode draad niet vinden. Fakkert heeft een zaak in Zwolle?

  En Sjaal maar lachen he dic.

  Wat een dorpse reacties weer br! Alsof zoiets hier niet voorkomt, hoe zat dat ook weer bij Fakkert?

 9. Dick, een tijdje geleden probeerde men bij fakkert thorbeckegracht een overval te plegen. Dit was in opsporingverzocht. Ik weet niet of ze die gasten al gepakt hebben, het waren twee BLANKE mannen.

  zie ” geschreven door , op 10 november 2008 om 13:17 ”

 10. Nee, maar een Duitser die de rol van de duisters in de tweede wereldoorlog verheerlijkt reken je dat wel aan toch?
  Wat een kortzichtigheid weer zeg. Natuurlijk gaat het niet goed met die landen omdat de vrijheid niet meer als een briefje is. De meeste landen worden nogsteeds geheerst door de politici die de bezetters aangesteld hebben om nog maar een vinger in de pap te kunnen houden. In Indonesie bijvoorbeeld worden de zeeen nogsteeds door de japanners leegeroofd.

 11. Haha Opletter. Misschien moeten ze de huidskleur er al helemaal niet bij vermelden, al ontkom je er niet aan bij beschrijvingen van iemand. De volgende stap bij berichten in Telegraf enzo is dat ze melden wat voor geloof iemand heeft. Is het zo moeilijk om mensen die legaal in Nederland verblijven gewoon Nederlanders te noemen?

 12. Ja John, Duitsers moeten we helaas apart behandelen. 😉 Las trouwens nog een stuk over de Bader-Meinhofgruppe (tak van de RAF). Dat hun vaders vaak hadden gediend in WO-II.

 13. Sorry John, maar hier kan ik niet over meepraten. Hier weet ik niets van

  Natuurlijk gaat het niet goed met die landen omdat de vrijheid niet meer als een briefje is. De meeste landen worden nogsteeds geheerst door de politici die de bezetters aangesteld hebben om nog maar een vinger in de pap te kunnen houden. In Indonesie bijvoorbeeld worden de zeeen nogsteeds door de japanners leegeroofd.

 14. Het is echt heel treurig dat als er dan eens een keer iemand met een donkere tint een overval pleegt, een ieder daar ineens over valt. Let toch eens op, er gebeurd hier genoeg. EN JA!!! DAT zijn allemaal blanken, dus die vallen niet genoeg op!

  Beetje realistisch blijven Wilders’ aanhang! Komt bij, dat je niet eens weet wat zo iemand drijft. Nog erger, of hij hier wel vandaan komt!

  Jaaaaaaa multiculturele verrijking!

 15. Dick,

  voor de politie is het belangrijk om te weten of iemand een bepaalde huidskleur heeft, oud of jong, en jong of vrouw is, dat scheelt een hoop werk. Verder is het niet relevant.
  Er was eens een discussie over gebeten worden door een hond. Herdershonden waren jaren terug in. Dus de kans dat je door een herder gebeten werd… Iemand reageerde daarop met een ” ja hallo, in China heb je de meeste kans de een fiets te worden overreden’.

 16. Nooit opsporings gezocht gezien Miranda?? 8 van de 10 delicten wordt gepleegd door iemand met een donkere huidskleur. Ik roep het niet zomaar, het zijn de feiten!!!!!!!!!

 17. Beetje krom hier Miranda.

  Beetje realistisch blijven Wilders’ aanhang! Komt bij, dat je niet eens weet wat zo iemand drijft. Nog erger, of hij hier wel vandaan komt!

  Jaaaaaaa multiculturele verrijking!

  De pvv doet meer hoor, maar dat willen de boe roepers niet horen. Hoe de pvv zich inzet voor de slechte gang van zaken in de gezondheidszorg daar hoor ik niemand over. En Wilders heeft het ook niet over de mensen die hier lekker bezig zijn, het goed doen in Nederland, maar over het skump dat hier de boel verziekt.
  Wilders is trouwens getrouwd met een Hongaarse.

 18. Hee Miranda!

  Gretha; zie je wel dat de 1e ingeving het beste is “Gruppe” 😀 Bedankt!

  Eens en goede vergelijking Opletter.

  P. als je toch zoveel tv kijkt: gister ook naar die serie van Sjaal Groenhuizen gekeken? Hoe sta je daar tegenover wat wij Nederlanders allemaal flikten ondat hun een andere huidskleur hadden? Wij waren de laatsten die ermee stopten en verdienden er grof, zeer grof aan!!!
  Wat is belangrijker P. Huidskleur of geloof?

 19. Zou dat de Subway zijn geweest? Dat moet haast wel.

  Ik kom er regelmatig en het viel me laatst al op dat ze al vanaf de opening (dus al maanden) een bordje hebben hangen dat zegt dat je er niet kan pinnen (=extra kasgeld). Als je er binnen komt zit het personeel ook vaak beneden in de kelder. Op die manier creëer je ook wel aantrekkelijke omstandigheden voor een overval. Erg dom van de bedrijfsleider.

 20. Oh tering…….dit Eens en goede vergelijking Opletter. Geldt enke voor de post van 15:15.

  Over Gebleekte geert: wij hebben een dikke 400 berichtjes heen en weer gestuurd en ze wilden dat Geert me za. nacht kon bellen zodat ik hem zijn vragen kon stellen…..groeten natuurlijk. Kom, blijf nog geen seconde wakker voor Geert aan de lijn. Ze hebben beloofd dat mijn vragen gesteld zouden worden. ben benieuwd. Maar bekijk de link in de volgende post maar eens.

 21. geschreven door opletter, op 10 november 2008 om 15:37

  Is ook niet veel volk op zondag daaro.
  Er is ook nooit wat te doen, maar dit terzijde.

  Maar wel lekkere broodjes hoor! 😀

 22. 😀 Opletter, lekkere avond! Zal 15.28 ff verduidelijken en bedankt voor de waarschuwing.

  Herschreven, wat idd nodig was!
  Oh tering…….dit is en goede vergelijking Opletter. Geldt enkel als reactie op je post van 15:15. (was geschrokken van je latere post 7 min. later aan Miranda, maar goed dat is tussen jullie)

  Over Gebleekte Geert: wij hebben een dikke 400 berichtjes heen en weer gestuurd op de site van Henk Bres. Ze wilden dat Geert me za. (voor in de) nacht kon bellen zodat ik hem vragen kon stellen die oa in mail aan Henk en op die site geformuleerd waren…..daar begin ik natuurlijk niet aan.
  Kom, blijf nog geen seconde wakker voor Gebleekte Geert aan de lijn. Ze hebben beloofd dat mijn vragen gesteld zouden worden. Ben benieuwd.
  De reacties eindigen voorlopig in een ruzie-achtige sfeer. Wel is er een nieuw blog geopend waarop voornamelijk Geert-fans reageren. eigenlijk alleen maar
  zijn kritische reacties meegenomen in interview met Geert? Vrees van niet, en ach eigenlijk wil ik het ook niet meer weten. Hoop dat ze het gezellig hebben gehad samen.

 23. Het signalement van de overvaller is als volgt: het betreft een man met een donkere huidskleur van ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een zwart glimmend bomberjack met capuchon voorzien van een bontkraag. Hij had een donkere broek aan en droeg donkere schoenen. Opvallend was zijn oranje bivakmuts.

  Mensen, Sinterklaas komt er weer aan.
  Zou dit één van z’n vooruitgestuurde zwart pieten kunnen zijn?

 24. Flauwekul Ducu, of zat je weer vast in de bussluis? Het gaat niet om de naam die je eraan geeft, maar om de intentie van je post.

  Of was dit humor om te lachen Duuk?

  – Opletter: je had gelijk, de reactie zit vast bij de redactie.

 25. Ik vind die oranje bivakmuts wel wat van integratie hebben :D. Hij doet in ieder geval mee in de nationale kleur: ORANJE.
  Misschien is ie fan van het koningshuis (Ja, dat kunnen kleurlingen ook zijn ;))

  Hoe dan ook, mijn schreeuw over Wilders’ aanhang, daarbij doelde ik op degenen die stemden op Wilders vanwege zijn campagne voering. Dus tegen molims etc. Geloof me, ken aardig wat mensen die zeiden: “Ik vind dat hij gelijk heeft over moslims.” Waarop ik dacht: Wil je iemand die zo kortzichtig is, ook stemrecht geven?

  Nou goed,
  inderdaad commerciele sinterklaas komt eraan. En jawel hoor, heb een zoon van 2,5 jaar dus kom er niet onderuit 😛

 26. Maar Dick,hoe bedoel je bussluis.
  De melkchocolade gekleurde medemens,is toch een veel leukere benaming dan donker gekleurd.
  Vooral in deze dagen,dat de winkels worden gedomineerd door chocolade.
  Dick of ben jij zo licht geraakt dat je ,het beestje niet bij de naam mag zeggen.
  Het zijn feiten DICK,dat ken zelfs jij niet ontkennen.

 27. 😀 Miranda. Integratiekleurtje idd.

  Duco; we hadden toch met een aantal mensen (w.o. jij) die discussie over die bussluis in S,hagen. Maakte jou toch niet zoveel uit; jij kon er immers met je grote bak overheen?

  Haha lichtgeraakt is denk ik het woord niet, proef wel een sarcastische ondertoon bij jou. Of heb je het beste voor met alle medemensen. Ongeacht geloof of huidskleur? Vind melkchocoladegekleurd nogal “in de maling nemerig”, maar smaken verschillen……doe mij maar puur 😉

 28. melk of puur chocoladegekleurde met nootjes of zonder 😉

  bontkraag= fout

  doe mij maar wittechocolade zonder nootjes
  graag een grooooote LETTER 😀

 29. Opletter, je had gelijk. Zo had 15:28 moeten luiden:
  Mijn reactie geldt enkel voor je post van 15:15. Die 7 minuten daarna is tussen jou en Miranda. Daar haal je Wilders erbij. Daar had ik ook nog wat over:

  Over Gebleekte Geert: Hij was zaterdagnacht bij Henk Bres in de uitzending. Wij hebben een dikke 400 berichtjes heen en weer gestuurd op het weblog van Henk Bres met een man of 4 gedurende een week of 6. Gespreid over 2 topics.

  Ze wilden dat Geert mij afgelopen za. nacht kon bellen zodat ik hem vragen kon stellen aan de hand van genoegd weblog en mail met Henk (Henk beoordeelde 2 vragen als goede vragen)…..natuurlijk begin ik daar niet aan. Kom, blijf nog geen seconde wakker voor Geert aan de lijn.
  Ze hebben beloofd dat mijn vragen gesteld zouden worden. ben benieuwd. Donderdag is de uitzending online. Kijken hoe vervormd eea is, we begonnen de topics namelijk met een vergelijking met Knevel en van de Brink. Daar werd Geert geen strobreed in de weg gelegd en werd hem stroop om zijn mond gesmeerd.

  Nee, dit radio-interview zou objectief zijn…….Ernstig benieuwd, vooral als ik de reacties in het speciaal aangemaakte log lees.

 30. @Dick

  Ik heb niks met het verleden te maken, IK leef in het heden. Ik voel er weinig voor om dit soort taferelen de orde van de dag te laten worden in ons mooie Zwolle.

 31. P, maar vind je het dan vandaag de dag niet een beetje makkelijk, om de huidskleurdiscussie weer eens aan te gaan? Zoals jij in het heden leeft, leef ik uit naar een toekomst met oplossingen, het stil blijven staan bij feiten zonder de achterliggende oorzaken te onderzoeken, hebben we in het verleden al veel te lang gedaan. Vandaag de dag kan daar verandering in komen. Dus beste P, de kans om je daadwerkelijk uit het verleden los te rukken en vandaag te gaan leven 😉

 32. Is hier iemand geweest die die overval goedkeurt?
  Vind het belachelijk, hoop van harte dat ze hem snel pakken en dat hij een beste knauw krijgt. Lijkt me logisch.

 33. @ Pp: De voormalige koloniën staan nog steeds onder invloed van de voormalige bezetters. Is het niet via politieke inmenging, dan is het wel door de multinationale bedrijven uit die landen, of de ‘zogenaamde’ ontwikkelingshulp of steun van het IMF met daar aan gebonden wurgcontracten en ‘veel-te-hoge’ rentes die leiden tot afbetaling middels landonteigening. Vrijheid??? NEEN dus! Hooguit gereguleerde onafhankelijkheid als er geen grondstoffen of andere waardevolle zaken aanwezig zijn. (Maar goed, dan hadden we het destijds ook niet gekolonialiseerd natuurlijk).

  @ opletter: Dat de PVV voor een grotere tweedeling tussen arm en rijk is ook niet…

  Beetje triest trouwens dat de hele discussie hier gaat over de huidskleur van de overvaller in plaats van over de overval zelf…

 34. Interesante discussie! Maar even waar het om ging:

  Bent u getuige geweest of heeft u rond het tijdstip van de overval iets gezien in de Roggenstraat, neemt u dan contact op via 0900-8844 of Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

  Niemand?

 35. overval
  Het zal je kind maar zijn die het is overkomen.En toevallig was het wel mijn kind.Dus beetje voorzichtig zijn met wat je hier te melden hebt.

 36. P, is zo?n gelegenheidsracist. Ja, ik noem het zo, want het is zo. Kan me niet schelen hoeveel allochtonen je vrienden zijn en hoe lekker je rijst met kip vind. Het is allemaal wel leuk met die allochtonen tot ze iets doen wat ons niet zint toch? Zo lang ze maar lekker voor ons koken, ons laten lachen, en scoren in ONS Oranje zijn het geen allochtonen, maar Nederlanders of beter `goede allochtonen`. Je weet wel dat is er een van ONS. Ons land, Onze samenleving die helemaal naar de knoppen gaat door de multi-culturele samenleving, maar daar bedoelen we deze goede allochtonen niet mee, maar die andere. Die melkchocolade toch?
  Zo lang ze maar werken is het goed, maar zo lang ze maar van mijn baan afblijven. Zo lang ze maar knuffelmarokaan zoals ali-b, of cabaretir als Nahib Amhali en wat leefde Nederland mee met Boulah in Oranje. Enig idee wat een allochtoon moet doorstaan voor dat die een keer deels geaccepteerd word door mensen met de welbekende oogkleppen?

  En zodra er een van deze goede allochtonen opkomt voor zijn of haar idealen begint de zenuwen al te komen, want dat is niet de bedoeling. Dat past niet binnen onze eisen die we stellen aan de allochtonen. En dan zie je de angst die de Nederlanders hebben tov de allochtonen,want dan worden het extremisten, haatzaaiers, relschoppers. Nederland drukt er maar al te graag een stempel op om het vervolgens maar te negeren of tegen te ageren, want we worden er door onderdrukt en de hele samenleving stort in.
  Terug te komen op de overval: Zijn huidskleur is alleen een onderdeel van de beschrijving van de verdachte voor de rest zegt het helemal NIKS. Over 1000 jaar als de aarde nog bestaat hebben we allemaal dezelfde huidskleur, gaan we het dan niet meer als een bedreiging voor onze samenleving zien, maar gewoon zoals het is: Een overval door een crimineel die hiervoor bij de rechter gestraft moet worden?

  ps sterkte aan uw zoon moedertje.

Reacties zijn gesloten.