Het weer: Rustig weer met veel bewolking, af en toe wat zon

Foto van auteur

Blaloweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag overheerst de kleur grijs in de lucht boven Zwolle. Noordzeebewolking wordt in overvloed aangevoerd. Af en toe vallen gaten voor de zon in het wolkendek, maar het is niet te zeggen wanneer dat precies gebeurt.

Kurkdroog weer kan maandag niet worden gegarandeerd, want heel incidenteel kan een spatje regen uit de wolken neerdalen. Zo weinig dat de straten er nauwelijks nat van worden. Het weer lijkt op dat van zondag en dat geldt tevens voor de temperatuur. Ook op maandag een mager maximum van 8 graden. Maar er is minder wind: kracht 2 tot 3, zwak tot matig, uit het noordwesten. Dinsdag draait de wind naar het zuidwesten. Dat luidt het begin in van een temperatuurstijging deze week.

Vanaf dinsdag stijgt het kwik eindelijk boven de 10 graden. Woensdag tot en met vrijdag komt 13 graden in zicht, heel wat zachter dan de afgelopen week.

Dinsdag en woensdag is het droog weer in Zwolle. De aanvoer van bewolking blijft in stand. Volop zonnig wordt het dus niet, maar af en toe is ze er wel bij, de zon. De wind houdt zich rustig; kracht 2 tot 3, overwegend uit het zuidwesten.

Donderdag en vooral vrijdag krijgen we te maken met fronten uit het westen waaruit regen valt. De maximumtemperatuur ligt boven de 10 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)