Leerlingen Groene Welle organiseren kerstmarkt

Foto van auteur

Op maandag 18 en dinsdag 19 december organiseren derdejaars leerlingen van De Groene Welle in Zwolle een kerstmarkt. Beide dagen runnen de leerlingen van 15.00 tot 21.00 uur zelfstandig een kerstmarkt. Ouders van de leerlingen, vrienden en kennissen kunnen hier terecht voor kerstbomen en zelfgemaakte kerststukjes en het volgen van een workshop. Alle onderdelen van het werken in een winkel komen aan de orde. Van verkopen en adviseren tot inrichten, afrekenen en producten aanschaffen. Alle leerlingen uit het derde leerjaar werken mee; de bedrijfsleiding ligt in handen van de leerlingen uit de gemengde leerweg.

De kerstmarkt wordt gehouden in het schoolgebouw aan de Koggelaan in Zwolle. Middels een uitgestippelde route worden bezoekers langs verschillende onderdelen geleid. Bezoekers kunnen bij de tijdelijke kerstmarkt terecht voor de verkoop van kerststukjes en kerstbomen. Ook kunnen de bezoekers een tweetal workshops volgen die de leerlingen zelf geven: het maken van kerststukjes en paraffinefiguurtjes maken voor in de kerstboom Na en tijdens het winkelen kunnen bezoekers in de koffiehoek genieten van koffie/thee of fris én een eigengemaakte lekkernij uit de eigen keuken.

 Het project is een vervolg op het eerder gehouden Tuincentrum en is een voorbereiding op het nieuwe onderwijs in de bovenbouw van het vmbo, dat in schooljaar 2007/2008 van start gaat. Leerlingen zullen in dit onderwijs veelvuldig grote praktijkopdrachten aangaan, waarmee verschillende competenties worden getoetst en ontwikkeld. Leren in de praktijk wordt steeds belangrijker, omdat leerlingen zo beter worden voorbereid op een vervolgopleiding en toekomstige baan. Zo krijgen leerlingen met dit project een goed inkijkje in de organisatie van een kerstmarkt.