Het weer: Zonovergoten en zomers warm

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is een zonovergoten dag. De temperatuur in Zwolle stijgt in de middag naar 25 graden en dat is zomers warm. Er drijven sluierwolkjes over waar geen haan naar kraait en de zon evenmin. Het blijft kurkdroog.

Van de zuidenwind heeft ook niemand last, want die is zwak. Uit het zuiden komt zeer zachte lucht, die boven onze omgeving verder wordt opgewarmd. Wie in de zon zit, merkt dat de zon al behoorlijk krachtig is. In de avond gaat de wind liggen en daalt het kwik uiteindelijk naar een graad of 10. In het buitengebied van Zwolle is het donderdagmorgen vroeg een paar graden koeler. Donderdag beleven we een weeromslag, doordat de wind uit het noorden gaat waaien.

Die winddraaiing voltrekt zich donderdagochtend onder regie van een hogedrukgebied bij IJsland. Terwijl de temperatuur in het zuiden van het land nog boven de 20 graden komt, blijft de regio Zwolle steken bij 15 graden. En op de Waddeneilanden wordt 10 graden mogelijk niet eens gehaald. De zwakke tot matige noordenwind voert bewolking van een zwak koufront hierheen. De zon verdwijnt in de loop van de ochtend achter het wolkendek. Een groot contrast met het zonnige en warme weer in de eerste helft van de week. Het blijft donderdag wel droog.

Goede Vrijdag mogen we van geluk spreken als de temperatuur in Zwolle 10 graden haalt. Wolkenvelden vanaf de Noordzee zitten de zon boven onze omgeving dwars. Op Eerste en Tweede Paasdag laten de laatste weermodellen een lichte temperatuurwinst zien. Het kwik gaat naar 12 graden of iets hoger. Laten we dat paasvooruitzicht voorlopig vasthouden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)