Inloopavond in teken van kerst bij Jansito

Foto van auteur

A.s. donderdagavond 14 december van 18.00-21.00 is er een gratis inloopavond bij de Peruviaanse winkel Jansito aan de Nieuwstraat 74 (tegenover het Vliegerhuys). Voor de bezoekers zijn er gratis hapjes, drankjes, muziek en is er een verkoop van kerstspullen o.a. keramiek uit Peru. 

Jansito, Lieve Jan in Nederlands, is opgericht door de Peruviaanse M. Elhorst-Benites nadat haar man, Jan, overleden is. Door de verkoop van in Peru en Mexico gemaakte keramiek en sieraden, steunt zij de ambachtslieden in Peru en Mexico. Daarnaast draagt ze door de verkoop bij aan de bouw van een ambachtschool in het Noorden van Peru. Jansito kent dus geen winstoogmerk; de opbrengst gaat naar de ambachtslieden in Peru en naar de bouw van een school.

Jansito biedt de producenten werkgelegenheid en betaalt hiervoor de prijzen die voldoen aan de wetten van de internationale handel. Dit noemen we ook wel ‘de eerlijke prijs’. Deze heeft tot doel de ongelijkheid in de wereld te verminderen en kleine achtergestelde producenten  toegang te verlenen tot de markten van de ontwikkelde landen. De samenwerking is gebaseerd op wederzijds respect. Met dit doel nodigen we u uit op onze kerstmarkt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)