Het weer: Koud begin met een zonnetje, daarna ook stapelwolken

Foto van auteur

Ambeltpad
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag in alle vroegte is er kans op een nagekomen winters buitje. Tevens kunnen er een paar ondiepe mistbanken hangen in de buurt van Zwolle. ‘s Morgens vriest het licht en autoruiten krabben zit er dik in.

Mocht dat buitje ‘s morgens vroeg inderdaad winterse neerslag lozen boven Zwolle, dan kan het plaatselijk nog even glad worden ook. Maar de ochtendzon verschijnt boven de stad en dan is het gauw gedaan met ijs op je autoruiten en op de grond. De zon doet het goed boven Zwolle, vooral in de eerste helft van de dag. Het kwik stijgt naar een waarde van 10 graden of er nog iets boven. Wind is er weinig. Die is ’s morgens zwak, kracht 2, en ’s middags matig, kracht 3, uit richtingen tussen noordoost en oost.

In de loop van donderdag ontstaan mooie witte stapelwolken. Ook wordt vanuit het noordoosten bewolking aangevoerd. De zon kan daar in de middag tijdelijk achter schuilgaan. De kans dat er nog wat uit de wolken valt, wordt steeds kleiner. We gaan een aantal droge dagen tegemoet.

Met de zon boven Zwolle zit het tot en met het weekend wel snor. De temperatuur overdag begint aan een heel geleidelijke klim naar normale waarden voor deze tijd van het jaar. Dat betekent dat in het weekend 13 hele aprilgraden worden gescoord op de Zwolse thermometers. Voelbaar zachter weer dan we nu hebben met een rustige noordoostenwind.